بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ يَا رَحِيماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ.
پروردگارا! در این روز تمام وجود مرا به رحمتت بپوشان و روزی ام را توفیق در انجام عبادات و طاعات و نگهداری خویش از گناه و معصیت قرارده و دلم را از سیاهی سوء ظن پاک گردان، ای آنکه به بندگان با ایمانت رحمت داری.
شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ خدایا رحمت تو مرا فرابگیرد، و من مشمول رحمت تو شوم، رحمتت تمام اعضاء و جوارح من را بگیرد، ظاهر و باطن من را بگیرد، قلبم، چشمم، گوشم، زبانم الهی گردد، همه جا رحمت از آن ببارد، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ خدایا رزق و روزی من کن توفیق به عبادت و بندگی و ترک گناه و آنچه مطلوب تو است بجا بیاورم و آنچه مطلوب تو نیست ترک کنم، مرا معصوم بدار از گناه، بدیها و زشتیهار خود را پاک کنم و در بقیه عمر مرا از گناه بازدار، وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ خدایا دل من را از بدگمانیها پاک کن، انسان به خدا گمان بد نداشته باشد، چرا باران فرستادی، چرا کم فرستادی، گاهی انسان زبان اعتراض به خدا و مصالحی که خدا برای انسان دارد، دارد، خدایا برای من پاک کن، این آلودگی دل انسان است که انسان به خواستها و مقدرات الهی راضی نیست، بخواهد یاد خدا بدهد، یا تاسف بخورد که چرا خدا درباره من چنین کرده، بعضی گاهی اعتراضاتی میکنند که این اعتراضات سر از کفر در میآورد، این قساوت دل و تاریکی دل است، در دعای صباح دارد که خدایا اگر توفیق را از من برداری چه ذکسی من را در راه حق خواهد آورد، همه اینها مربوط به عنایات و توفیقات الهی است، انسان باید در این ماه توفیقات را از خدا بخواهد، توفیق یعنی تولید اسباب، اسباب دست خدا است، سببها دست خدا است، ممکن است انسان یک چیزی بخواهد اما سبب آن فراهم نشود، سبب ساز خدا است، مسبب الاسباب خدا است، مفتح الابواب خدا است، از خدا بخواهید اسباب توفیق را فراهم کند، اسباب کارهای خیر را فراهم کند، انسان در راه خدا حرکت کند و برای خدا خدمت کند، و از هر زشتی و گناه و ریا و خودنمایی اجتناب کند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ يَا مَنْ لَا يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ.
بارالها! بهره ام را از عطایایت در این روز فراوان کن و با نزدیک کردن خواسته هایم(به اجابت) مرا گرامی دار، و در این روز در میان وسیله های رسیدن به تو وسیله مرا نزدیک ساز، ای آن که فراوانی اصرار کنندگان، او را از توجه به همگان مشغول نمی دارد.
شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ خدایا وافر و کثیر قرار بده بهره من در این ماه را از نوافل، نوافل یعنی آنچه که مستحب است، حالا چه نماز باشد چه غیر نماز، خداوند نوافل را قرار داده و این از مستحباتی است که وسیله قرب انسان به حضرت حق است، خوشبحال آن کسانی که نوافل آنها در این ماه کثیر است، از جهت قرآن، نماز، ذکر، مناجات، اشک و عبادات، اللَّهُمَ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ وافر و کثیر کن بهره من را، خدا همین طور که کثیر نمیکند، خداوند وافر میکند، اما به شرط اینکه خود انسان هم قدم بردارد، خدا توفیق را مرحمت کند، که انسان بتواند حظ و بهرهاش از این ماه و برکات آن بیشتر باشد، وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ خدایا به من اکرام کن که آنچه که من به آن نیاز دارم و مسئول آن و از آن مورد سؤال واقع میشوم در این دنیا آماده کنم، در این ماه آمده کنم، قیامت و قبر از چه چیزی سؤال میکنند، تمام آن چیزی را که از آن سؤال میکنند باید انسان در همین عالم جواب آن را آماده کند، از معارف الهی و وظایفی که دارد، و همین طور مصائل دیگر را، خدا توفیق دهد که من همه اینها را قبل از مرگ و قبر آماده کنم، قبل از قبر و قیامت آماده کنم و کرامتی به من مرحمت کن، و خود این کرامت و بزرگواری است که قبل از مرگ و قبل از اینکه مورد سؤال واقع شویم اینها را آماده کنیم، خدا را شناختید، پیامبر و امام را شناختید، احکام دین و امثال ذلک را، وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ خدایا وسائل قرب من را قریب قرار بده، من بتوانم با آن وسائلی که قرار دادی من به تو قرب پیدا کنم، تمام این نوافل، تمام این عبادات وسیله قرب الهی است، وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ يَا مَنْ لَا يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ.
خیلی اهمیت دارد ه انسان به نوافل برسد، به خصوص نمازهای نافله را، خیلی وارد شده، لَا يَزَالُ عَبْدِي يَتَقَرَّبُ إِلَيَ بِالنَّوَافِلِ مُخْلِصاً لِي حَتَّى أُحِبَّهُ فَإِذَا أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذِي يَسْمَعُ بِهِ وَ بَصَرَهُ الَّذِي يُبْصِرُ بِهِ وَ يَدَهُ الَّتِي يَبْطِشُ بِهَا إِنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ وَ إِنِ اسْتَعَاذَنِي أَعَذْتُهُ. اصلاً خواندن نافله موفقیت میآورد، یکی از آثار نوافل این است که نمازهای واجب انسان به مقداری قبول میشود که حواس انسان به نماز باشد اگر در نماز بیاید و از خدا و نماز غافل باشد و به دنیا مشغول باشد آن مقدار از نماز قبول درگاه نیست، نماز خوانده اما آن اثار نیست، خداوند نوافل را قرار داده برای اینکه جبران آن باشد، کسانی که میتوانند نوافل را بخوانند اما کسانی که نمیتوانند همان نماز واجب را بخوانند، و کسی که نوافل را نمیخواند این کمبود را با اذکار و دعاها جبران کند، به مناجات، که تنها به نماز واجب و روزه واجب انسان اکتفا نکند، خداوند حظ همه ما را و همه مومنین و مومنات را از برکات این ماه و از این درهای رحمتی که برای ما باز کرده همه استفاده کنیم و از گناهان گذشته توبه کنیم، توبه واقعی و نصوح کنم و خسارتهای قبلی را جبران کنیم، بالاخره قیامت حساب و کتاب دارد، اگر امروز به حساب خود نرسیم، امروز به فکر قیامت نباشیم، قبر و قیامت بیچاره هستیم و آنجا باید جواب بدهیم و اگر جواب ندهیم عذاب است، خدایا ما را از عذاب خود حفظ کن و تا زنده هستیم ما را به آن وظایف و مسائلی که باید بدانیم و قیامت جوابگو باشیم ما را آماده بفرما.
خدایا این عبادات ناقابل ما را به کرم و رحمت واسعه خود قبول بفرما، عبادات، روزهها، نمازها، دعا را اجابت بفرما، ما را از برکات این ماه محروم نفرما، خدایا همه آنهایی که برای اسلام، برای دین، برای قرآن و هدایت مردم قدم برمیدارند، چه در لباس روحانیت باشند و چه نباشند، مراجع اعظام تقلید رهبر عزیز سایه همه را مستدام بدار و هر کس به هر نحوی به جامعه خدمت میکنند دلسوز جامعه هستند، مهربان هستند، مهربانی میکنند، انفاق میکنند، موعظه میکنند، خدایا بهترین اجرها را در دنیا و آخرت به همه آنها مرحمت بفرما. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ صَيِّرْ أُمُورِي فِيهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَى الْيُسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِيرِي وَ حُطَّ عَنِّي الْوِزْرَ يَا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِينَ.
خداوندا! در این روز فضیلت شب قدر را بر من عنایت کن، و کارهایم را از سختی و تنگنا به آرامش و راحتی تبدیل کن، و عذرخواهی ام را بپذیر، و بار گناهان و اعمال سنگینی که بر عهده گرفته ام را از دوشم بردار، ای آن که به بندگان نیکوکارت مهربانی!
شرح دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ خدایا رزق و روزی من کن در این روز مقدر فرما که من شب قدر را درک کنم، وَ صَيِّرْ أُمُورِي فِيهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَى الْيُسْرِ خدایا همه امور من را، که امر دنیا و آخرت را شامل میشود، خدایا امور من را از عسر مبدل به یسر و آسانی کن، کارهای دنیویی من آسان شود، گرفتاری من آسان شود، وَ اقْبَلْ مَعَاذِيرِي عذرهای من را بپذیر، خدایا من بنده ضعیف و جاهل هستم، اسیر نفس و شیطان و زرق و برق زندگی هستم، بالاخره انسان این مشکلات را در زندگی مادی دنیوی دارد، خدایا اینها عذر من است، اگر جایی گناه و معصیتی کردم عذرخواهی میکنم، و عذر من را بپذیر، وَ حُطَّ عَنِّي الْوِزْرَ يَا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِينَ خدایا از من محو کن گناهان گذشته را، آنچه خلاف کردم، لغزشهایی که داشتم، همه را به حسنات مبدل کن، يَا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِينَ ای خدایی که به بندگان صالح خود مهربان هستی، به من مهربانی کن، خطاهای من را ببخش و من را موفق کن به اینکه شب لیلة القدر را درک کنم.
ابی بصیر میگوید امام صادق(علیه السلام) نقل که از آباء خود از پیامبر گرامی اسلام که فرمود: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ اخْتَارَ مِنَ الْأَيَّامِ الْجُمُعَةَ- وَ مِنَ الشُّهُورِ شَهْرَ رَمَضَانَ- وَ مِنَ اللَّيَالِي لَيْلَةَ الْقَدْرِ- وَ اخْتَارَنِي عَلَى جَمِيعِ الْأَنْبِيَاءِ وَ اخْتَارَ مِنِّي عَلِيّاً وَ فَضَّلَهُ عَلَى جَمِيعِ الْأَوْصِيَاءِ الْحَدِيثَ وَ فِيهِ نَصٌّ عَلَى الْأَئِمَّةِ الِاثْنَيْ عَشَرَ ع. همانا خداوند در میان ایام اختیار کرد روز جمعه را، از ماه ها خدا اختیار کرد ماه رمضان را بهترین ماهها، و از شبها هم انتخاب کرد شب قدر را، شب بسیار بزگی است که خیر من الف شهر است.
از امام باقر(علیه السلام) وارد شده مَنْ وَافَقَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فَقَامَهَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ. کسی که توفیق پیدا کند شب قدر را درک کند شب قدر را قیام کند و نخوابد بیداری و عبادت داشته باشد خداوند گناه گذشته و آینده او را میبخشد، البته گناهانی که حق و الناس نباشد.
حمران میگوید قَالَ قُلْتُ لَهُ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ أَيَ شَيْءٍ عَنَى بِهَا قَالَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا مِنَ الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ أَنْوَاعِ الْخَيْرِ خَيْرٌ مِنَ الْعَمَلِ فِي أَلْفِ شَهْرٍ لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ وَ لَوْ لَا مَا يُضَاعِفُ اللَّهُ لِلْمُؤْمِنِينَ لَمَا بَلَغُوا وَ لَكِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُضَاعِفُ لَهُمُ الْحَسَنَاتِ. از امام باقر(علیه السلام) سوال کردند که در شب قدر چه چیزی است که از هزار ماه که در آن شب قدر نباشد بهتر است، امام فرمود: قَالَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا عمل صالح در شب قدر از هزار ماهی که انسان در آن ماهها عمل صالح انجام بدهد، اما آن ماه ماهی باشد که در آن شب قدر نیست، بالاتر است، یعنی یک نماز شب قدر از هزار نماز هزار ماه که در آن شب قدر نباشد بالاتر است، اگر انسان در شب قدر انواع خیرات را انجام دهد معادل با عمل هزار ماهی است که در آن شب قدر نباشد. خدا ما را موفق بدار به شب قدر و اینکه بتوانیم شب قدر را درک کنیم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُوراً وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُوراً وَ عَمَلِي فِيهِ مَقْبُولًا وَ عَيْبِي فِيهِ مَسْتُوراً يَا أَسْمَعَ السَّامِعِين
خداوند! تلاشم را در این روز پاداش ده و گناهانم را ببخش و هر آنچه را از عبادات انجام دادم قبول فرما و نقصم را در آن پوشیده دار! ای بهترین شنوندگان!
شرح دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُوراً خدایا کوشش من در این روز را مورد تشکر قرار بده، وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُوراً خدایا گناه من را در این روز مورد غفران خود قرار بده، گناه من را بپوشان،آبروی من را در اثر گناهانم در دنیا و آخرت نریز، وَ عَمَلِي فِيهِ مَقْبُولًا خدایا اعمال من را در این روز و در این ماه، نماز، روزه، قرآن و امثال ذلک، همه را قبول فرما و مهر قبولی بر آنها بزن، وَ عَيْبِي فِيهِ مَسْتُوراً خدایا عیب و نقصهای من را هم بپوشان و آبروی من را نریز نزد بندگان خود، يَا أَسْمَعَ السَّامِعِين.
اینها کار خدا است یا کار بنده است؟ آیا خدا باید از ما تشکر کند؟ میتوانیم بگوییم خدایا از مت تشکر کن؟ خدا خود شکور است، اما ما باید سعی خود را کنیم، خدا به ما توفیق بدهد که سعی ما سعیی باشد که قابلیت تشکر را داشته باشد، منتهی تشکر خدا مثل ما زبانی نیست، جزاء دادن است، وقتی ما از یک کسی تشکر میکنیم بالاخره یک چیزی کنار آن دارد، اما تشکر خداوند جزاء اعمال است، اگر اعمال ما و سعی ما الهی بودو نتیجه بخش بود، خدا جزاء خواهد داد، درست نیست که من بگویم سعی من، اصلاً انسان نباید اعمال خود را ببیند، عمل قابل نیست، سعی ما کافی نیست، ما بر خدا منتی ندارد، اما این دعا است و خدا هم دوست دارد که ما دعا کنیم، اهل بیت هم به ما یاد دادند که دعا کنیم، اللَّهُمَ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُوراً یعنی من به توان و قدرت خود سعی خود را کردم، روزه گرفتم، نماز خواندم، عبادت کردم، اما دلم میخواهد که اینها را قبول کنی، وقتی قبول کردی جزاء میدهی، خدایا وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُوراً ذنب من مورد غفران من باشد، گناهان گذشته من را بپوشان، وَ مَنْ أَرادَ الْآخِرَةَ وَ سَعى لَها سَعْيَها وَ هُوَ مُؤْمِن. برای آخرت باید سعی کرد، سعی برای آخرت چیست؟ ترک گناه و انجام اعمال واجب، تقوی و پاکی داشتن، ما سعی خود را بکنیم، خدا هم کار خود را میداند، تشکر را میداند، این را هم بدانید که خدا شکور است، شاکر نیست، شکور است، خیلی تشکر میکند، خدا خیلی دوست دارد که بنده اطاعت او را بکند و ترک گناه کند، وَ مَنْ أَرادَ الْآخِرَةَ کسی که قصد او خدا و آخرت باشد، وَ سَعى لَها سَعْيَها برای آخرت کار کند، قصد الهی داشته باشد، هوای نفس نداشته باشد، دنیا نباشد، حتی در کارهای معنوی قصد او ریا نباشد، شرک خفی نداشته باشد، هم خدا و هم غیر خدا، همه خدا باشد، اگر اراده دارد آخرت را و برای این آخرت و در پرتو این اراده و قصد الهی سعی و کوشش خود را هم بکند یک شرط دیگری هم دارد، وَ هُوَ مُؤْمِن، باید مومن باشد، ممکن است کسی سعی خود را بکند، اما مومن نباشد، ولو آخرت را هم قبول دارد اما اهل ایمان و ولایت نیست، فَأُولئِكَ كانَ سَعْيُهُمْ مَشْكُوراً، مطمئن باشید که خدا قدر سعی و کوشش انسان مومن را میداند، خدا انسان مومن را به احسن وجه جواب میدهد، وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى، وَ أَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرى، خدا سعی انسان را به او نشان میدهد اگر انسان عمل خالص انجام دهد، لازم نیست من ریاکاری کنم و عمل خوب خود را نشان بدهم، من مخفیانه عمل خوب را انجام بدهم، من برای آخرت و خدا و قبر و قیامت انجام بدهم، خدا اگر صلاح بداند در هم این دنیا هم عمل خوب مومن را آشکار میکند، و در آخرت جزای احسن خواهد داد.
پیامبر اکرم به ابی ذر فرمود که الْكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَ عَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَ الْعَاجِزُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا ثُمَّ تَمَنَّى عَلَى اللَّهِ الْمَغْفِرَة آدم زیرک مَنْ دَانَ نَفْسَهُ، آن کسی است که به نفس خود برسد، خود به حساب خود برسد، اعمال خود را تحت نظر عالم آخرت رسیدگی کند، وَ عَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ و کار کند برای بعد از مرگ، کارهای آخرتی کند، این آدم زیرکی است، امروز چه کسی را آدم زیرک میدانند؟ هر کسی بهتر چپاول کند، دزدی و خیانت کند، حقه بازی و خلاف کند، اما این زرنگی نیست بلکه کمال احمقی است، زرنگی و کیس بودن برای آن انسانی است که هم او آخرت باشد و برای آخرت کار کند، عمل کند برای بعد موت، وَ الْعَاجِزُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ آدم عاجز آن کسی است که متابعت نفس خود را بکند و هوای نفس را تبعیت کند، کار آخرتی نمیکند اما امید به آخرت دارد، برای امید به آخرت انسان باید سعی خود را بکند، کار خود را انجام بدهد و امیدوار هم باشد که خدا از او قبول کند و مورد عنایت قرار بدهد، پس اینجا دار سعی و کوشش است، ماه هم ماه سعی و کوشش است، این شبها و روزها انسان کمتر بخوابد، کمتر غذا بخورد، و بهتر به عبادت برسد، و اینها ذخیره قیامت است و ان شاء الله برکات و نورانیت آن در قیامت بروز و ظهور خواهد کرد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مُحِبّاً لِأَوْلِيَائِكَ وَ مُعَادِياً لِأَعْدَائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِيَائِكَ يَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِيِّينَ.
معبودا! در این روز مرا از دوستداران دوستانت و از دشمنان دشمنانت و از کسانی که به سنت آخرین فرستادگانت رفتار می کند قرار ده، ای نگهدارنده دلهای پیامبران!
شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مُحِبّاً لِأَوْلِيَائِكَ خدایا من را در این روز محب و دوستدار اولیاء خود قرار بده، وَ مُعَادِياً لِأَعْدَائِكَ دشمن دشمنانت، مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِيَائِكَ خدایا به من در این روز توفیق بده که سنت پیامبر را انجام بدهم، يَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِيِّينَ.
محبت اولیاء الهی یکی از وظایف مومنین است، انسان مومن دارای تولی و تبری است، از مومنین آن کسانی که واقعاً ایمان دارند دوستدار مومنین هستند، خدا یک محبتی از مومنین در دل مومنین قرار داده است، خداوند میفرماید إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا، به انسانهای مومن و مومنه که دارای عمل صالحه هستند بشارت میدهدف نفس انسان اگر عمل صالح داشته باشد همین باعث محبت دیگران به او خواهد، شد، الآن ما خیلی افراد را نمیشناسیم اما میدانیم که افراد خوبی هستند آنها را دوست داریم، حتی اگر در مملکت ما نباشند، در بین ما نباشند، در عقیده ما هم نباشند، چون خوب هستند آنها را دوست داریم، حالا هرچقدر این خوبی بیشتر شد بالاتر، تا آنجایی که اولیاء الهی باشند، انسان اولیاء الهی را خیلی دوست دارد، و در راس اولیاء همه انبیاء و اوصیای آنها و همه مومنین و بالاخص محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله) که اینها در راس اولیاء الهی و مقربین درگاه الهی هستند، محبت اینها در همه جا برای انسان مفید است.
امیرالمومنین فرمود که أَحْسَنُ الْحَسَنَاتِ حُبُّنَا وَ أَسْوَءُ السَّيِّئَاتِ بُغْضُنَا. بهترین حسنات محبت ما اهل بیت است، باز از پیامبراکرم نقل شده است که مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِيدا. آگاه باشید کسی که بمیرد بر محبت آل محمد(صلی الله علیه و آله) مات شهیدا، همه مردم میخواهند شهید شوند، خیلی هم شهادت خوب است و مقام بلندی هم هست، اما بدانید که محبت آل محمد حکم شهادت را دارد، شهید میمیرد محب آل محمد، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ تَائِباً این فرد موفق میشود و توبه میکند، اگر گناهانی هم دارد چون عشق و محبت دارد توبه میکند، ببینید حر یک احترام به فاطمه زهرا گذاشت، یک محبتی به حضرت داشت که آن را اظهار کرد، وقتی امام آن مطلب را فرمود عرض کرد من چه بگویم مادر شما زهرا است، همین باعث نجات او شد و سعادتمند دنیا و آخرت شد، توفیق توبه پیدا کرد، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ مَغْفُوراً لَه، آمرزیده میشود و از این دنیا خواهد رفت، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ مُؤْمِناً مُسْتَكْمِلَ الْإِيمَان، مومن میمیرد، آن هم مومنی که ایمان او کامل است، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ بَشَّرَهُ مَلَكُ الْمَوْتِ بِالْجَنَّة، عزرائیل که میخواهد جان او را بگیرد اول به او بشارت به بهشت میدهد، يُزَفُّ إِلَى الْجَنَّةِ كَمَا تُزَفُّ الْعَرُوسُ إِلَى بَيْتِ زَوْجِهَا، کسی که محبت محمد و آل محمد را داشته باشد بهشت را برای او زینت میکنند، همچنان که عروس برای زوج خود زینت میشود، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ ص فُتِحَ لَهُ فِي قَبْرِهِ بَابَانِ إِلَى الْجَنَّةِ برای او در قبر دو در بسوی بهشت باز میشود، أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ جَعَلَ اللَّهُ قَبْرَهُ مَزَارَ مَلَائِكَةِ الرَّحْمَةِ، قبر او را مزار ملائکه رحمت قرار میدهند، همان طور که ما زیارت میکنیم ملائکه میآیند و قبر او را زیارت میکنند، این هفت محبت بود و مطلب آخر أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَى بُغْضِ آلِ مُحَمَّدٍ جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مَكْتُوبٌ بَيْنَ عَيْنَيْهِ آيِسٌ مِنْ رَحْمَةِ اللَّه، اما کسی که بغض محمد و آل محمد را داشته باشد مایوس از رحمت الهی است، هر کس قیامت رحمت الهی شامل حال او نشد قطعاً جهنمی است، خدایا ما را قدردان محبت محمد و آل محمد بدان.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ وَ أَعُوذُ بِكَ فِيهِ مِمَّا يُؤْذِيكَ وَ أَسْأَلُكَ التَّوْفِيقَ فِيهِ لِأَنْ أُطِيعَكَ وَ لَا أَعْصِيَكَ يَا جَوَادَ السَّائِلِينَ.
خداوندا! من در این روز از تو هرآنچه که خرسندت میکند را میخواهم، و از هر آنچه تو را میآزارد به تو پناه میبرم، و از تو میخواهم به من توفیق دهی تا اطاعتت کرده و از سرکشی در برابرت خود داری ورزم، ای بخشنده به گدایان درگاهت!
بسم الله الرحمن الرحیم
شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ وَ أَعُوذُ بِكَ فِيهِ مِمَّا يُؤْذِيكَ وَ أَسْأَلُكَ التَّوْفِيقَ فِيهِ لِأَنْ أُطِيعَكَ وَ لَا أَعْصِيَكَ يَا جَوَادَ السَّائِلِينَ.
دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ خدایا من ذلیلانه فقیرانه سؤال میکنم از تو که در این روز مقدر بفرمایی از من راضی بشوی، و آنچه را که تو راضی هستی بدست آورم، دوست دارم بندهای باشم که از من راضی باشی و با رضایت خود من را مورد لطف قرار بدهی و من هم توفیق پیدا کنم که تو را راضی کنم، اعمالی که میخواهی انجام بدهم، و آنچه که نمیخواهی را ترک کنم، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ خدایا از من به چه چیزی راضی هستی، من را به آن موفق کن، وَ أَعُوذُ بِكَ فِيهِ مِمَّا يُؤْذِيكَ پناه میبرم خدا به تو، عملی کنم که تو را اذیت کنم، البته خدا اذیت نمیشود، رضایت و اذیت برای بنده است، رضایت و اذیت خدا معنای دیگری دارد، آن آثار رضا و اذیت است، اگر ما از یک کسی راضی شدیم چه میکنیم؟ احسان به او میکنیم، به او محبت میکنیم، با او رفیق میشویم و امثال ذلک، اگر ما از کسی ناراضی باشیم از او دوری میکنیم از او اجتناب میکنیم، اینها آثار رضایت و اذیت برای خداوند است، و خدایا به تو پناه میبرم از اینکه من کاری کنم که تو میل نداری، مطلوب تو نیست، دین تو مرا از آن منع کرده، اذیت تو یعنی اینکه رضایت نداری، خلاف خواسته تو است، وَ أَسْأَلُكَ التَّوْفِيقَ فِيهِ لِأَنْ أُطِيعَكَ خدایا من از تو سؤال میکنم که به من توفیق بدهی من هر آنچه را که تو میخواهی، هر آنچه را که تو من را به آن امر کردیم اطاعت کنم، مطیع تو باشم، وَ لَا أَعْصِيَكَ من معصیت نکنم، توفیق ترک گناه و فعل طاعت را خدایا به من مرحمت کن، که کمال و راه سعادت همین است، هنر انسان این است، باید گفت امروز هنرمند آن انسانهایی هستند که گناه نمیکنند، و طاعت میکنند، هنر این بازیها نیست، هنر این است که برای انسان گناه و راه انحرافی باشد و انسان راه خدا را انتخاب کند، گناه و معصیت نکند، اطاعت فرمان الهی و اولیاء الهی کند، و این هنر قیامت مشتری دارد، بهنر انسان رای آخرت در ترک گناه و اطاعت و بندگی است، لذا خدایا من از تو سؤال میکنم و من را موفق بداری که من بتوانم در این دنیا در اثر بندگی تو را از خود راضی کنم و معاصی و گناهانی که تو نمیخواهی توفیق داشته باشم که آنها را ترک کنم، يَا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ أَحَبَّكُمْ إِلَى اللَّهِ جَلَّ ثَنَاؤُهُ، در مواردی که پیامبر به اباذر میفرماید، میفرماید که ای اباذر محبوبترین شما نزد خداوند جَلَّ ثَنَاؤُهُ أَكْثَرُكُمْ ذِكْراً لَهُ آنهایی هستند که بیشتر بیاد خدا هستند، هر عملی میکنند بیاد خدا، هر کاری میخواهند انجام دهند، هر قول و حرفی دارند با عنایت و رضایت خدا انجام میدهند، اینها گرامیترین بندگان خدا هستند، إِنَّ أَحَبَّكُمْ إِلَى اللَّهِ جَلَّ ثَنَاؤُهُ أَكْثَرُكُمْ ذِكْراً لَهُ وَ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَتْقَاكُمْ لَهُ گرامیترین شما نزد خداوند آنهایی هستند که همواره بیاد خدا باشند، رعایت رضا و عدم رضای الهی را در کارها و اقوال خود داشته باشند، وَ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَتْقَاكُمْ لَهُ گرامیترین بندگان آنهایی هستند که تقوای بیشتری دارند و بیشتر پرهیز از گناهو زشتیها دارند، وَ أَنْجَاكُمْ مِنْ عَذَابِ اللَّهِ أَشَدُّكُمْ لَهُ خَوْفاً آنهایی که خود بیشتری از خدا دارند، نجات آنها بیشتر است، بیشترین بندگانی که اهل نجات هستند آنهایی هستند که خائف از خدا بودند و این خوف از خدا آنها را از گناه باز داشته،
يَا أَبَا ذَرٍّ لَا يَكُونُ الرَّجُلُ مِنَ الْمُتَّقِين انسان از متقین نمیشود حَتَّى يُحَاسِبَ نَفْسَه أَشَدَّ مِنْ مُحَاسَبَةِ الشَّرِيكِ شَرِيكَه از خود حساب بکشد، شب که شد ببیند صبح تا به حال چقدر کار خوب کرده، چقدر کار بد کرده، چقدر گناه و معصیت کرده، آنها را جبران کند، یا اگر اطاعت و بندگی کرده خدا را شکر کند، شبها توجه به خدا کند، قبل از خواب به اعمال روز خود توجه کند و استغفار کند، در روایت دارد که اگر انسان در زمان خواب صدبار بگوید استغفر الله گناهانی را که در آن روز مرتکب شده خدا میبخشد، در زمان خواب انسان تسبیح به دست بگیرد و صدبار بگوید استغفر الله، دو دقیقه بیشتر وقت نمیخواهد، گناهانی که حق الناس نباشد بخشیده خواهد شد، راه چقدر باز است، عنایت خدا چقدر است، انسان از این عنایات استفاده کند، اگر کرامت و آقایی دنیا و آخرت میخواهید در پرتو تقوا و پاکی است، اطاعت و بندگی خدا است، آن انسانی که گناه میکن بیچاره است، چهار روز دنیا گناهکار است تا ابد بدبخت و بیچاره میشود، آیا میارزد که با این بیچارگی؟ حتی اگ رهمه دنیا هم لذت باشد میارزد به این؟ نخیر، خدا ما را از گناه حفظ کند و توفیق به اطاعت و بندگی بیشتر مرحمت بفرماید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ.
بار پروردگار را! در این روز مرا از گناهان بشوی، و از عیب و ناراستی پاک کن و دلم را به پرهیزگاری قلبی عادت ده، ای زداینده لغزش های گنهکاران!
شرح دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ خدایا من را پاک کن، من را بشوی، غسل بده من را، پاک کن از من تمام گناهان من را، اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ بله اگر انسان یک شبهایی را گذرانده، شب 23 ماه مبارک رمضان است اهل عبادت و بندگی است، قطعاً خدا او را پاک کرده، اگر با نیت پاک با شرایط انسان شب قدر و ماه مبارک رمضان را احترام بگذارد و خالصانه دعا و استغفار کند، قطعاً مورد غفران الهی است، اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ من را پاک کن، وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ خدایا من را پاک کن فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ عیبهای نفسانی من را پاک کن، خدایا در این ماه به من توفیق بده که من رزائل اخلاقی را از خودم بردارم، شب قدر را برای من این چنین تقدیر کن که از این به بعد من دنبال رزائل اخلاقی و گناه و معصیت نروم، پاک زندگی کنم، وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ خدایا تقوای قلبی را به من بده، من را مزین و مطهر کن به تقوای قلبم، اگر قلب پاک شد سالم است، قلب سالم قیامت مفید است، قلب پاک قیامت مفید است، قلب طاهر آن قلب سلیم است، طاهر از رزائل اخلاقی و اعتقادات باطل، این قلب قلبی است که قیامت خریدار دارد، يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُون، إِلاَّ مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَليم، قلب سلیم آن قلبی است که از هر زشتی و گناه و آلودگی و رزائل اخلاقی و اعتقادات باطل پاک باشد، خدایی باشد، خدایی عمل کند، قلب خالص و منزه از زشتی و گناه داشته باشد، این قلب در قیامت خریدار دارد، وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ، ای خدایی که اغاله میکنی گناهان گنهکاران را، گناهای من را از بین ببر و توفیق بده در بقیه عمر پیرامون گناه قرار نگیرم و با پاکی و تقوی بقیه عمر را به عبادت و بندگی و خدمت به بندگانت بگذرانم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ فَضْلِكَ وَ أَنْزِلْ عَلَيَّ فِيهِ بَرَكَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِكَ وَ أَسْكِنِّي فِيهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِكَ يَا مُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ.
بارالها! در این روز درهای رحمت فراوانت را بر من بگشای و برکتهای خویش را بر من فرود آر، و مرا به انجام هرچه که موجب خرسندی توست موفق بدار، و مرا در میانه یاغهای بهشتت سکنی بده، ای اجابت کننده دعای پناه جویان!
شرح دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ فَضْلِكَ خدایا باز کن برای من در این روز درهای فضل و رحمت خود را، وَ أَنْزِلْ عَلَيَّ فِيهِ بَرَكَاتِكَ خدایا در این روز برکات خود را بر من نازل فرما، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِكَ خدایا من را موفق بدار در این روز آنچه موجب رضای تو است آن را انجام دهم، وَ أَسْكِنِّي فِيهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِكَ خدایا ما را اسکان بده در بحبوحات بهشت خود يَا مُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ.
وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُون.
انسانی که برکات را میخواهد، میخواهد که درهای رحمت به روی او باز شود به دست خود او باید باز شود، خدا توفیق مرحمت کند که ما به دست خود درهای رحمت را به روی خود باز کنیم، چون قرآن میفرماید که اگر مردم تقوی و ایمان داشته باشند ما درهای رحمت و برکات را از آسمان و زمین بسوی آنها باز میکنیم، اما کسانی که آخرت را تکذیب کردند، به آخرت فکر نکردند، به اینکه مسافر هستند و باید فکر آخرت باشند فکر نکردند، زیر بار انبیاء و خداوند نرفتند و قبول نکردند، بدانند که فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُون ما آنها را رها نمیکنیم و در هم این دنیا هم به جهت تکذیبی که انجام دادند عذاب میشوند، و آنها شقی دنیا و آخرت خواهند شد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اجْعَلْ لِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلًا وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلًا وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِي مَنْزِلًا وَ مَقِيلًا يَا قَاضِيَ حَوَائِجِ الطَّالِبِينَ.
بار خدایا! در این روز برایم راهنمایی قرار ده تا مرا به سوی آنچه موجب خشنودی توست رهنمون سازد،و شیطان را بر من مسلط مساز، و فرودگاه و پناهگاهم را بهشت قرار ده، ای رواکننده نیازهای خواهندگان.
شرح دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ اجْعَلْ لِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلًا خدایا در این برای من به آن چیزی که مرضی تو است راهنما و دلیلی قرار بده، وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلًا خدایا راه شیطان را بر من ببند و شیطان بر من تسلط پیدا نکند، وَ لَا تَجْعَلْ قرارنده برای شیطان در این ماه بر من عَلَيَّ سَبِيلًا وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِي مَنْزِلًا وَ مَقِيلًا خدایا منزل و جایگاه ما را در آن عالم بهشت قرار بده، این جمله اول که فرمود خدایا برای من در این ماه قرار بده إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلًا، یک روایت جالبی است از پیامبراکرم، حضرت موسی عرضه داشت إِلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ من اراده دارم قرب تو را و میخواهم بنده مقرب تو باشم، قَالَ قُرْبِي لِمَنِ اسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ قرب من برای آن انسانی است که شب قدر بیدار باشد، از فاطمه زهرا(سلام الله علیها) نقل شده که از روز بچهها را با کم غذا دادن و خوابیدن آماده میکرد که شب بیدار باشند، یا نقل شده که پیامبر اکرم به صورت افراد آب میریختند تا در شب قدر نخوابند، حالا اینجا هم در این دعا دارد که حضرت موسی فرمود خدایا من اراده دارم قرب تو را، و خداوند فرمود قرب من برای کسی است که شب قدر بیدار باشد، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رَحْمَتَكَ خدایا اراده دارم رحمت تو را، قَالَ رَحْمَتِي لِمَنْ رَحِمَ الْمَسَاكِينَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ رحمت من برای کسی است که ترحم به فقرا و بیچارگان کند در شب قدر، انفاق شب قدر خیلی اهمیت دارد، و عرضه داشت قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ من اراده دارم بتوانم بر صراط عبور کنم، در صراط مشکلی نداشته باشم، قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ لَيْلَةَ الْقَدْرِ جواز بر صراط و عبور از صراط برای کسی است که شب قدر صدقه بدهد، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ مِنْ أَشْجَارِ الْجَنَّةِ وَ ثِمَارِهَا از اشجار جنة و ثمار جنة میخواهم، قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَةً فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ یک تسبیح شب قدر بگویید، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ النَّجَاةَ مِنَ النَّارِ ارده دارم نجات از آتش را، قَالَ ذَلِكَ لِمَنِ اسْتَغْفَرَ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ در شب قدر از گناهان استغفار کند، این آخرین جمله چیزی است که در دعای امروز وارد شده است، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رِضَاكَ من رضای تو را میخواهم، خداوند در جواب فرمود رِضَايَ لِمَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ رضای من در خواندن دو رکعت نماز شب قدر است، ببینید این دو رکعت چقدر ارزش دارد، حالا اگر این دو رکعت صد رکعت شد چقدر ارزش دارد، اگر شب تا صبح استغفار کردیم چقدر ارزش دارد، این را دیگر خدا میداند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ وَ أَغْلِقْ عَنِّي فِيهِ أَبْوَابَ النِّيرَانِ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا! در این روز درهای بهشت را بر روی من باز کن، و درهای دوزخ را بر روی من بسته دار، و در این روز مرا به تلاوت قرآن موفق بدار، ای که به دل های مومنان آرامش را فرو میفرستی!
شرح دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ خدایا در این ورز برای من باز کن درهای بهشت و بهشتها را، وَ أَغْلِقْ عَنِّي فِيهِ أَبْوَابَ النِّيرَانِ خدایا ببند و قفل کن از من درهای جهنم را، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ خدایا در این ماه مرا موفق بدار برای تلاوت قرآن، یعنی اگر تا به حال کم آوردم توفیق بده در ادامه این ماه تلاوت کنم و جبران کنم گذشته را، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
عن علی(علیه السلام) يَا عَلِيُّ سَبْعَةٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ فَقَدِ اسْتَكْمَلَ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ وَ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ مُفَتَّحَةٌ لَهُ مَنْ أَسْبَغَ وُضُوءَهُ وَ أَحْسَنَ صَلَاتَهُ وَ أَدَّى زَكَاةَ مَالِهِ وَ كَفَّ غَضَبَهُ وَ سَجَنَ لِسَانَهُ وَ اسْتَغْفَرَ لِذَنْبِهِ وَ أَدَّى النَّصِيحَةَ لِأَهْلِ بَيْتِ نَبِيِّه. امیرالمومنین از پیامبراکرم نقل میکند که حضرت فرمود هفت چیزی است که هر کس در او این هفت چیز باشد ایمان خود را کامل کرده، و درهای بهشت هم برای او باز میشود، اگر هر مومن و مومنهای این هفت کار را انجام بدهد درهای بهشت بر روی او باز میشود، که در این دعا هم این را از خدا میخواهیم، اللَّهُمَ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ درهای بهشتها را بر من باز کن، حالا پیامبر گرامی آن هفت چیز را این طور میفرماید مَنْ أَسْبَغَ وُضُوءَهُ وضوء را کامل بگیرد، وضو مقدمه نماز است، طهارتی که با وضوء میخواهد بدست بیاورد و وارد در معراج الهی شود، وضوی او کامل و صحیح و قبول باشد رعایت آداب وضوء را بکند، و قصد قربت هم داشته باشد، وضوء را کامل انجام دهد و مانعی نباشد، وَ أَحْسَنَ صَلَاتَهُ نمازها را خوب انجام بدهد، از نماز کم نگذارد، در روایتی دارد که پیامبر اکرم فرمود دزدترین دزدها آن کسانی هستند که از نماز دزدی کنند و کم بگذارند، نباید انسان از نماز کم بگذارد، آداب و احکام نماز را رعایت کند، وَ أَحْسَنَ صَلَاتَهُ وَ أَدَّى زَكَاةَ مَالِهِ زکات مال خود را بدهد، وَ كَفَّ غَضَبَهُ جلوی غضب خود را بگیرد، وَ سَجَنَ لِسَانَهُ جلوی زبان خود را بگیرد، وَ اسْتَغْفَرَ لِذَنْبِهِ وَ أَدَّى النَّصِيحَةَ لِأَهْلِ بَيْتِ نَبِيِّه خیرخواه پیامبر و اهل بیت باشد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّي مِنْ بَرَكَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِيلِي إِلَى خَيْرَاتِهِ وَ لَا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَنَاتِهِ يَا هَادِياً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خداوندا! بهرهام را در این روز از برکات آن افزون فرما و راهم را برای انجام کارهای نیک در آن آسان کن، و مرا از پذیرش نیکیهای آن محروم مساط، ای هدایتگر به سوی حق روشن و آشکار!
شرح دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّي مِنْ بَرَكَاتِهِ خدایا در این روز و در این ماه وافر و کثیر قرار بده برای من حظم را از برکات این ماه عزیز، وَ سَهِّلْ سَبِيلِي إِلَى خَيْرَاتِهِ راه و طریق من را آسان کن بسوی خیرات این ماه عزیز، بتوانم در این ماه خیرات کثیرهای را بدست بیاورم، وَ لَا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَنَاتِهِ خدایا من را محروم نکن از قبولی حسنات در این ماه، يَا هَادِياً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ ای خدایی که بندگان را به حق آشکار هدایت میکنی.
در این دعای عزیز جملات مهمی هست، اول جمله اینکه خدایا حق من را و حظ من را از این ماه کم قرار نده، بعضی اصلاً حظی ندارند، این ماه عزیز، این در رحمت الهی برای بندگان گنهکار بالاهص و هر بندهای باز شده است، که از این در رحمت وارد شود و سعادت دارین خود را تامین کند، اما بعضی بیبهره و غافل هستند، بگو مردهاند، قلب آنها مرده است، قابلیت کمال ندارند، بلکه حیوان و پست تر از حیوان هستند، اینکه خدا در رحمتی را در عمر آنها باز کرده که بزرگترین آنها همین ماه مبارک رمضان است، که عبادات در او، اذکار او، بهتر از عبادات و اذکاری است که در هزار ماه دیگر که رمضان نیستند واقع میشود، از این برکات محروم باشند، چقدر انسان غافل باشد، چقدر از خدا بی خبر باشد، چقدر جاهل نسبت به عظمت خدا و دین خدا و عظمت انبیاء الهی که همه در مسیر دین و هدایت مردم قدم برداشتند باشد، انسان نمیداند که در آن عالم چه خبر است، و نمیداند به کجا خواهد رفت، و به سر او چه خواهد آمد.
روایت جالبی است از پیامبراکرم در اخبار داود، که خداوند متعال فرمود لویعلم المدبرون کیف انتظاری لهم، آنهایی که از خدا فرار کردند، آنهایی که با خدا نیستند، آنهایی که در مقام عبادت و بندگی و نماز و طاعت و اینها نیستند، خلاصه در امر دین نیستند، اگر بدانند که خدا مشتاق اینها است که برگردند، درهای رحمت را برای اینها باز کرده، ماه مبارک رمضان و این ماه خیر را برای آنها فراهم کرده که از این در بیایند و جبران خسارت کنند، برگردند بسوی خدا، خدا عاشق بنده است، خدا محب بنده است، روی عشق و محبت خود انسان را خلق کرده، انسان را هدایت کرده، از روی عشق و شوق و محبت خدا این همه انبیاء را اولیاء را فرستاده، با ضجرها و مشقات ساختند که ما را بسازند، ما را در مسیر دین قرار دهند، تقوی و بندگی قرار دهند، لو یعلم المدبرون، اگر بدانند آنهایی که پشت کردند به خدا و اعراض از خدا کردند کیف انتظاری لهم من چقدر منتظر اینها هستم که برگردند، و شوقی لهم و رفقی لهم و شوقی الی ترک معاصیهم، من مشتاق اینها هستم، من دوست دارم که اینها از معاصی و گناهان برگردند، اگر بدانند که چقدر من مستاق به برگشتن آنها هستم، و به توجه آنها به حق، اگر این را بدانند لماتوا شوقاً، هر آئینه میمیرند از شوق خود نسبت به من و بندهای آنها از هم جدا خواهد شد از محبت من، بعد میفرماید یا داود گریه کن و ناله بزن مانند خانمی که بچه او مرده است، انسان باید بیاید در خانه خدا و از این در وارد شود سعادت دنیا و آخرت خود را تامین کند، إنشاء الله خدا در این ماه انسانهای غافل را بیدار بفرماید و همچنین ما را.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ نَبِّهْنِي فِيهِ لِبَرَكَاتِ أَسْحَارِهِ وَ نَوِّرْ فِيهِ قَلْبِي بِضِيَاءِ أَنْوَارِهِ وَ خُذْ بِكُلِّ أَعْضَائِي إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ بِنُورِكَ يَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِينَ.
معبودا! در این روز مرا برای دریافت برکتهای سحر هشیار کن، و دلم را به روشنایی نورانیت آن آن روشن کن، و تمام اعضای تنم را برای پیروی از نشانههایش در اختیار خود گیر، به روشنیات ای فروغ دلهای عارفان!
شرح دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ نَبِّهْنِي فِيهِ لِبَرَكَاتِ أَسْحَارِهِ خدایا من را از خواب غفلت بیدار کن از برکات این شبها و این سحرها من برای عالمآخرت بهره بگیرم، چه خوش برای آن انسانهایی که در این ما از سحرها استفاده کامل میکنند، در پرتو عبادت و بندگی، وَ نَوِّرْ فِيهِ قَلْبِي بِضِيَاءِ أَنْوَارِهِ خدایا دل و قلب من را نورانی کن به نورانیت انوار این ماه و سحرها، وَ خُذْ بِكُلِّ أَعْضَائِي إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ خدایا بگیر تمام اعضا و جوارح من را که متبعت آثار این ماه و این روز را بکنم، یعنی همه همه اعضا و جوارح خود را مشغول به این ماه و مشغول به وظایفی بکنم که در این ماه دارم، بِكُلِّ أَعْضَائِي إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ چشم من گناه نکند، گوشم گناه نکند، عقل و فکر من گناه نکند، همه در خدمت بندگی تو باشد، نورانیت معنوی پیدا کنم، بِنُورِكَ يَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِينَ به نور تو ای خدا، ای منور قلوب عارفین، خدایا دل ما را هم نورانی کن، که در اثر این نور بدانیم که در بقیه عمر چگونه زندگی کنیم، در چه مسیری قدم برداریم که وقتی به مرگ رسیدیم و عزرائیل آمد و عمر ما تمام شد نگوییم خدایا ما را برگردان خواب بودم، متوجه نبودم، بقیه عمر را با تنبه، بیداری و حکم عقل و شرع بگذرانیم و خدمت کنیم به خود و عالم آخرت خود و جامعه خود به امت اسلامی، به انسانهای مومن خدمت کنیم به هر نحو که میتوانیم، با مال، جان، زبان، با امکانات خود خدمتگذار باشیم، همه این آثار و برکات برای عالم آخرت میماند، خدایا ما را در این دنیا نورانی قرار بده، قلب ما را نورانی قراربده و با همین نور و اکمل این نور ما را بمیران و محشور بفرما.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اهْدِنِي فِيهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ وَ اقْضِ لِي فِيهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ يَا مَنْ لَا يَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ وَ السُّؤَالِ يَا عَالِماً بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ.
بار پروردگارا! در این روز مرا به کارهای نیک رهنمون ساز، و خواسته ها و آرزوهایم را برآور؛ ای آنکه نیازی به روشن کردن دیگران و پاسخ به پرسش مخلوقات(از کارهایت) نداری! ای آنکه به هر چه در دلهای جهانیان است آگاهی! بر محمد و خاندان پاکش درود فرست!
شرح دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اهْدِنِي فِيهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ خدایا هدایت کن من را در این روز برای اعمال صالحة، خوشبحال کسانی که در این ماه اعمال آنها صالح است و تمرین میکنند به اعمال صالح، وَ اقْضِ لِي فِيهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ خدایا مقدر کن برای من آمال و حاجتهای مشروعه من را، يَا مَنْ لَا يَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ وَ السُّؤَالِ ای خدایی که میدانی اما دوست داری که من سؤال کنم، خدا دوست دارد که مومن دعا کند، خدا صدای مومن را به دعا و مناجات دوست دارد، و إلا خدا همه سؤالات و نیازهای ما را میداند، رزق ما را بدون سؤال مرحمت میکند، اما خوب است در آن چیزهایی که مطلوب انسان است و باید سؤال کند، انسان از خدا سؤال کند.
حالا در اینجا سؤال به اعمال صالح است، اعمال صالح برای آخرت انسان مفید است، قیس یک کسی بود که با عدهای از اصحاب خود آمدند نزد پیامبرگرامی اسلام، سؤال کردند، تقاضا کردند که آقا ما را موعظه و نصیحت بفرما، حضرت این دو خط نصیحت را به قیس و یاران او فرمود، فرمود: یا قیس ان مع الدنیا آخرة، بدان که با دنیا آخرت است، دنیا بدون آخرت نیست، هر کس در این دنیا قدم گذاشت به آخرت هم قدم خواهد گذاشت، لابد لک یا قیس من قرینٍ، چاره ای نداری و در آخرت تو قرین میخواهی، لابد لک یا قیس قرینٍ که آن قرین با تو نزدیک است و همراه تو است، این قرین یدفن معک و هو حی، آن قرین با تو دفن میشود در حالتی که آن قرین حیٌ، زنده است، و تدفن معه تو هم دفن میشوی با او و انت میت، در حالتی که تو مردهای فإن کان کریماً اگر آن قرین تو کریم بود خوب بود، اکرمک، تو را اکرام میکنند، اگر لیئم و پست بود، اسلمک، تسلیم میکند تو را، تو را رها میکند، دست از تو برمیدارد و تو را به جهنم واگذار میکند، ثم لا یحشر إلا معک، آن قرین در قیامت محشور نمیشود إلا با تو، و لا تبعث إلا معه، تو هم مبعوث نمیشوی إلا با او، با هم مبعوث میشوید، و لا تسئل إلا منه، در قیامت هم سؤال نمیشوی إلا اینکه از قرین تو سؤال میکنند، که این قرین تو چگونه قرینی بود، فلا تجعله إلا صالحا، حالا که با قرین هستید و از قرین سؤال میکنند و این قرین از تو دست بردار نیست و مورد سؤال هستی نسبت به او پس این قرین را قرارنده إلا اینکه صالح باشد، چون اگر صالح بود اینجا به شما کمک میکند، اگر نبود شما را بیچاره میکند، فإن کان صلح آنست به، اگر صلاحیت داشت با تو انس میگیرد، تو به او انس میگیری و إلا فاسد خواهی شد، لا تستوحش إلا منه، وحشت و ترس نداشته باش مگر از قرین خود، چون فرین فعل تو است، اگر عمل ناصالح بود از همان قرین ناصالح عذاب میکشید، اگر قرین صالح بود این قرین صالح همه جا با تو هست، بنابراین این قرین را باید نگهداری کرد، و در این دعا دارد که اللَّهُمَّ اهْدِنِي فِيهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ خدا ما را آماده و هدایت کند برای صالح اعمال، لذا پیامبراکرم در دعایی فرمود من استوی یوماه فهو مغبون، هر کسی دو روز او مساوی باشد مغبون است، یعنی در هر دو روز به یک صورت معامله کرد، به یک صورت اطاعت کرد، مغبون است، چون هر روز از عمر کم میشود و باید به عبادات مومن یک مقدار اضافه شود، اگر هر روز یک مقدار بود این فایدهای ندارد، و إن کان غده شرا من یومه، اگر فردای او بدتر از امروز او بود این ملعون است، کسی که نقصان در عمل او باید در واقع نقصان در عقل او است و کسی که نقصان در عقل او باشد مرگ او از حیاتش بهتر است، انسان حیات و زندگی را میخواهد که در پرتو عقل مشغول عبادت و بندگی و زاد و توشه آخرت باشد، خدا إنشاء الله همه ما را موفق بدارد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ وَ آوِنِي فِيهِ بِرَحْمَتِكَ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ بِإِلَهِيَّتِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
بارالها! در این روز مرا به همراهی با نیکان موفق ساز، و از همراهی و نرمی با بدکاران دورساز، و امروز مرا به رحمت خویش در خانه ثبات و امنیت جای ده، به خداوندیات ای پروردگار جهانیان
شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ خدایا به من توفیق مرحمت کن که با ابرار رفیق شوم، دوست من، بستگان من، آنهایی که با من شریک میشوند، با من معامله میکنند، هر کسی که با من ارتباط دارد، آنها را از خوبان قرار بده، من را موفق کن که اطراف من خوبان باشند، معاشرت من با خوبان باشد، اللَّهُمَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ من موافقت کنم با خوبان، چه خوبان و ابراری بالاتر از محمد و آل محمد، چه خوبانی بالاتر از علمای ربانی، و چه خوبانی بالاتر از متقین و انسانهای صالح، خدایا به من توفیق بده با اینها مرافقه و موافقت داشته باشم، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ خدایا من را دور بدار از رفاقت با بدان، معاشرت با اشرار، فساق، کفار و امثال ذلک، با آنها رفیق نباشم، رفیق بد گیرم نیاید، فرزند بد گیرم نیاید، از بدها اجتناب کنم، چون بدی آنها به انسان میرسد و در انسان اثر دارد، وَ آوِنِي فِيهِ بِرَحْمَتِكَ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ خدایا مأوا بده به من، با آن رحمت واسعه خود من را در دار قرار قرار بده، دار قرار یعنی بهشت، عالم دنیا عالم انتقال است، انسان از دری میآید و از در دیگر میرود، اما عالم آخرت دار قرار است، ابدی است، سعادت ابدی است، دار دائمی است، خدایا من را در آنجا قرار بده.
امام سجاد(علیه السلام) فرمود مُجَالَسَةُ الصَّالِحِينَ دَاعِيَةٌ إِلَى الصَّلَاح، با خوبان و اهل صلاح معاشرت کردن خود این دعوت به صلاح است، رفیق خوب گرفتن، معاشر خوب گرفتن، وَ آدَابُ الْعُلَمَاءِ زِيَادَةٌ فِي الْعَقْلِ با علما رفت و آمد کردن عقل انسان را زیاد میکند، البته علما منظور عاملین است، علمای ساخته شده، علمایی که یک عمر زحمت کشیدند و جهاد نفس داشتند، تقوی دارند، پاکی دارند، اگر دنیا را به آنها بدهند حاضر نیستند که دست از معنویت بردارند، از آخرت دست بردارند، انسان باید با اینها رفیق باشد.
امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود جَالِسِ الْعُلَمَاءَ يَزْدَدْ عِلْمُكَ با علما مجالست کن علم تو زیاد میشود، وَ يَحْسُنْ أَدَبُكَ ادبت نیکو میشود، وَ تَزْكُ نَفْسُكَ نفس تو هم تزکیه میشود، طیب نفس پیدا میکنید، این نتیجه معاشرت با علمای عاملین است، لذا پیامبر اکرم روایت جالبی دارد که فرمود لَا تَجْلِسُوا إِلَّا عِنْدَ كُلِّ عَالِمٍ ننشینید مگر نزد عالمی که يَدْعُوكُمْ مِنْ خَمْسٍ إِلَى خَمْسٍ از پنج چیز بد به پنج چیز خوب شما را دعوت کند، مِنَ الشَّكِّ إِلَى الْيَقِينِ از شک شما را به یقین بیاورد، قیامت را باور کنید، شک در آن نکنید، از ریا به اخلاص وَ مِنَ الرِّيَاءِ إِلَى الْإِخْلَاصِ وَ مِنَ الرَّغْبَةِ إِلَى الرَّهْبَةِ از رغبت به دنیا به اعراض و رهبانیت شرعی از دنیا، رهبانیت یعنی به مقدار نیاز از دنیا استفاده کنید اما خود را مشغول دنیا نکنید، و آخرت را انسان فراموش نکند وَ مِنَ الْكِبْرِ إِلَى التَّوَاضُعِ از کبر انسان را به تواضع بیاورد، وَ مِنَ الْغِشِّ إِلَى النَّصِيحَةِ از فریبکاری انسان را به خیر خواهی بیاورد، بجای اینکه مردم را فریب دهد خیرخواه مردم باشد، عالمی باشد خیر خواه باشد، و انسان را به خیرخواهی دعوت کند، با این علما ارتباط بگیرید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِينَ وَ اشْرَحْ فِيهِ صَدْرِي بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِينَ بِأَمَانِكَ يَا أَمَانَ الْخَائِفِينَ.
خداوندا! در این روز به من بندگی خشوع کنندگان و فروتنان روزی کن، و سینهام را به توبه و بازگشتی چون توبه آنان که به ت اطمینان دارند گشاده ساز، به ایمنیات ای مایه ایمنی و آرامش ترسندگان!
شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِينَ خدایا رزق و روزی من کن در این روز طاعت خاشعین را، طاعت آن بندگانی که دارای خضوع و خشوع هستند، آن نحوه طاعت داشته باشم، یعنی در نمازها و دعاها توجه داشته باشم، یک چنین طاعتی را رزق و روزی من کن، وَ اشْرَحْ فِيهِ صَدْرِي بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِينَ خدایا شرح صدر انابه مخبتین را به من مرحمت کن، شرح صدر داشته باشم، یعنی انسان قابلیت هرگونه فرمان الهی را داشته باشد، قلب او دستورات الهی را قبول کند، ضیق نباشد، فرامین الهی را قبول کند، اطاعت و بندگی کند، این شرح صدر میخواهد، وَ اشْرَحْ فِيهِ صَدْرِي بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِينَ بِأَمَانِكَ يَا أَمَانَ الْخَائِفِينَ شرح صدر بسیار مطلب بزرگی است، اینکه انسان در مقابل خداوند و خواستهای خداوند تسلیم محض باشد، این دل نورانیتی دارد، اگر شرح صدر نباشد نور آنجا قرار نمیگیرد، بلکه ظلمت است، چون شرح صدر خود یک نورانیت در قلب است، لذا قرآن مجید فرمود فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّه، وای بر آنهایی که دلهای قسی از یاد خدا دارند، یاد خدا درآنجا نیست، نور الهی نیست، نور معرفت ندارند، توجه به عالم آخرت ندارند، معنویت ندارند، همه هدف اینها دنیا و زندگی دنیا است، خدا نکند که دل قسی باشد، همین غفلت از خدا نشانه قساوت قلب انسان است، فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ أُولئِكَ في ضَلالٍ مُبين. خیلی دور افتادن ار حقیقت و گمراه از سعادت هستند، انسانهایی که دارای قساوت قلب هستند بدبخت دنیا و آخرت هستند، فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ، اگر خدا اراده لطفی به بندهای داشته باشد، به بنده توفیقی مرحمت میکند که آن شرح صدر است، یعنی صدر او قابلیت پیدا میکند برای پذیرش حقیقت، حقائق را میپذیرد، کلام حق را میپذیرد ولو از غیر مسلمان باشد، وقتی سینه انسان قابلیت این معنا را داشت دیگر تابع حق حقیقت است و حقیقت را از هر جا که باشد میپذیرد، فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ وَ مَنْ يُرِدْ أَنْ يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقاً اگر خداوند عنایت خود را از بندهای بردارد صدر او را ضیق قرار میدهد و هیچ نوری در آنجا وارد نمیشود، حَرَجاً كَأَنَّما يَصَّعَّدُ فِي السَّماءِ اینقدر نماز برای او مشکل میشود، مثل اینکه بالا رفتن از کوه است، روزه و عبادت برای او سنگین میشود، دعا خواندن برای او سخت میشود، عشق و محبتی به دعا و عبادت و نماز و اینها ندارد، آنهایی که این عشق را ندارند بدانند که دل آنها قسی است و مهر شده است، خدا عنایت خود را از آنها برداشته، نه تنها که اینها خود اهل نیستند، حتی گاهی اهل عبادت را هم مسخره میکنند، آنهایی که سعه صدر دارند، تقوی دارند، ایمان کامل دارند را مسخره میکنند، این کمال بدبختی و بیچارگی است و کمال ذلت و خواری در دنیا و آخرت است، خدایا به ما شرح صدر عنایت بفرما.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ لَا تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ وَ لَا تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلَايَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِكَ يَا عِزَّ الْمُسْلِمِينَ.
خدایا! در این روز مرا به خاطر افتادن در ورطه گناه مجازات مکن، و از اشتباهات و لغزشهایم کم کن، و مرا هدف سختیها و آفتها قرار نده، به بلند مرتبگیات ای مایه سربلندی مسلمانان!
شرح دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ لَا تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ خدایا من بار گناه دارم، بلکه بارهای گناه دارم، ماه مهمان نوازی تو ماه مبارک رمضان است، لغزشها و گناهان من زیاد است، از تو خدای مهربان خواهانم که من را در این روز مواخذه نکن به عثرات و لغزشهایم، بلکه وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ اگر هر خطایی در عمر خود کردم، هر خلاف و معصیتی در دنیا کردم خدایا اقاله کن، اقاله در واقع مثل این است که انسان معاملهای انجام دهد بعد آن را به هم بزند، به این اقاله گویند، خدایا با ما اقاله کن، من با تو بد معامله کردم، تو مرا مورد لطف و عنایت خود قراردادی، من را خلق کردی، از آن روزی که من را آفریدی در دریای نعمتهای تو غرق بودم، تمام وجود من مشمول نعمت تو بود، از بس نعمت تو من را فراگرفته بودم من غافل بودم که بنده هستم و همه اینها از لطف و عنایت تو است، ای خدایی که از اول حیات و وجود من، من را مشمول همه گونه لطف و عنایت و نعمت قراردادی، و من در مقابل با تو بد رفتار کردم، گناه و معصیت کردم، خدایا امشب اقاله کن، امروز اقاله کن، در این ماه رحمت اقاله کن، در این شبهای قدر اقاله کن، مرا مورد لطف و عنایت خود قراربده، از مسیر خلاف و هوای نفس و شیطان برگردم، در مسیر الهی تو قرار بگیرم با صلحاء و علماء ارتباط داشته باشیم، در مسیر خدمت به اسلام و قرآن باشم، در مسیر خدمت به جامعه و بندگان خوب الهی و مومنین باشم، خدایا من در این ماه این توفیق را از تو خواهانم، خدایا یک تقاضای دیگری هم دارم، وَ لَا تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلَايَا وَ الْآفَاتِ خدایا من را در معرض بلاها قرارنده، تیررس بلاها نباشم، اگر بلایی هست من در تیررس آن نباشم، بر من بلایی نیاید، عافیت باشد، چه اشکال دارد که انسان از خدا عافیت خود را بخواهد! در دعایی هم که مستحب است انسان بعد از نمازها آن را بخواند دارد که اللهم صلی علی محمد و آل محمد اللهم انی اسئلک من کل خیر احاط به علمک، خدایا من از تو درخواستم میکنم از هر خیری که علمی تو به آن احاطه دارد، کدام خیر است که خدا به آن احاطه ندارد، تمام خیرات دست خدا است، خدایا من از این خیرات از تو سؤال میکنم، و اعوذ بک من کل شر احاط به علمک، خدا یا من به تو پناه میبرم از هر شری که تو به آن علم داری، یعنی تمام شرور را خدا میداند، یعنی خدایا من از تمام شرور به تو پناه میبرم، و از تمان خیراتی که تو میدانی من آن را خواهانم، اللهم انی اسئلک العافیه خدایا من از تو سؤال میکنم عافیت را فی جمیع اموری، خدا انشاء الله ما را از عذاب آخرت و دنیا حفظ کند.
و السلام علیکم رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِي فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِلتُّقَى وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِكَ يَا قُرَّةَ عَيْنِ الْمَسَاكِينِ.
معبودا! در این روز مرا از هر آلودگی و ناپاکی پاک گردان، و مرا بر آنچه در مشیت و قضایت گذشته شکیبادار، و مرا در این روز به پرهیزگاری و همنشینی با نیکان موفق کن، به یاریات ای نور دیده درماندگان!
شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ خدایا در این روز مرا از هر پلیدی و چرکی و گناه و زشتی پاک کن، ماه پاکی است، خوشبحال آن انسانهایی که این دعاها را میخوانند و خاضعانه از خدا میخواهند که خدا زشتیهای اخلاقی، معنوی آنها را پاک کند، اینها زشتی است، زشتیهای دیگر زشتی نیست، خدا انسان را آفرید هر مقدرای هم که زشت باشد باز هم خلقت خداوند احسن است، آن زشتی حقیقی زشتی روحی و اخلاقی انسان است، خدایا من را در این روز از پلیدی و هر قذر و چرکی پاک کن. وَ صَبِّرْنِي فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ خدایا به من نیروی صبر بده بر آن چیزی که در این عالم اتفاق میافتد، آن امتحاناتی که میشوم، آن مقدراتی که برای من تقدیر نمودی، آن بلاهایی که ممکن است برای من بیاید، بلاها، سختیها، فقر و مرض، خدایا من را در مقام اینها قوت و قدرتی بده که بتوانم صبر کنم و با نمره قبول از این بلاها بیرون بیایم، خدا را بر بلاها شکر کنم، بلاها برای مومنین نعمت است، مومنین در بلاها رشد و کمال پیدا میکنند، بنا نیست که مومن در این دنیا راحت و خوش باشد، بنابراین است که در این دنیا با بلا و سختی امتحان شود، شکر او، کمالات او، فکر و عقل او و افعال و خدمات او در این بلاها معلوم میشود، و إلا در جاهای دیگر که معلوم نیست، صبر و استقامت انسان که تا بلا نباشد معلوم نیست، خدایا مرا صبر بده بر کائناتو قدرهای خود. وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِلتُّقَى وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ خدایا در این روز مرا موفق بدار برای تقوی و مصاحبت با نیکوکاران. بِعَوْنِكَ يَا قُرَّةَ عَيْنِ الْمَسَاكِينِ ای نور چشم فقرا و مساکین.
پیامبران وقتی میآمدند و میخواستند تبلیغ کنند اول اعلام میکردند که ما از شما چیزی نمیخواهیم لذا در قرآن دارد که إِنْ أُرِيدُ إِلَّا الْإِصْلاحَ مَا اسْتَطَعْتُ من اراده ندارم فقط میخواهم جامعه را اصلاح کنم آن هم به مقدار توان و قدرت خود، وَ ما تَوْفيقي إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ إِلَيْهِ أُنيب، اینها به خدا توکل داشتند از خدا نیرو میگرفتند، در مقابل اذیت و آزار قوم خود صبر میکردند، پیامبر گرامی اسلام چقدر صبر کرد، صبری که پیامبر اکرم کرد بیش از صبر سایر انبیاء بود لذا فرمود ما أوذی نبی مثل ما أوزی، هیچ پیامبری مانند من اذیت نشد، قربان پیامبر اکرم بشویم که اینقدر اذیت و آزاد دید برای هدایت ما، برای رساندن ما به کمال و انسانیت، امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود فَصَبَرْتُ وَ فِي الْعَيْنِ قَذًى وَ فِي الْحَلْقِ شَجًا، من صبر کردم در حالیکه در چشمم قذا بود و در حلقم شجا بود، اگر یک مویی در چشم انسان باشد چه حالی دارد، اگر یک خار بود چطور، اگر یک لقمهای در گلوی انسان گیر کند چطور، اگر یک خاری چیزی گیر کند چطور! حضرت زندگی را این طور گذراند و با این وضع صبر کرد، فاطمه زهرا هم در صبر ایشان این طور میفرماید، حضرت زهرا مشقتی که در آن سن کم دید، به خصوص بعد از رحلت پیامبراکرم، مصیبتهای حضرت خیلی فراوان بود و شب و روز حضرت گریه میکردند و ناله میزدند و در جملهای دارد که صُبَّتْ عَلَيَّ مَصَائِبُ لَوْ أَنَّهَا، صُبَّتْ عَلَى الْأَيَّامِ صِرْنَ لَيَالِيَا. ریخته شد بر من فراوان در این ایام مصیبتهایی که اگر بر روزهای روشن ریخته میشد همه شب میشدند. از بس مصیبت زیاد بود چنین تشبیه کردند، اینها اولیاء ما هستند و ما شیعه اینها هستیم در این بلاها و مصیبتهای دنیا، فقر و مرض و سایر گرفتاریها است، اصلاً دنیا دَارٌ بِالْبَلَاءِ مَحْفُوفَة، در دنیا راحتی نیست، إنشاء الله راحتی در آخرت است، و سعی کنیم که آخرت ما آباد باشد ولو در دنیا کمبودهایی داشته باشیم.
والسلام علیکم رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ زَيِّنِّي فِيهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ وَ اسْتُرْنِي فِيهِ بِلِبَاسِ الصَّبْرِ وَ الْقُنُوعِ وَ الْكَفَافِ وَ احْمِلْنِي فِيهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ وَ آمِنِّي فِيهِ مِنْ كُلِّ مَا أَخَافُ بِعِصْمَتِكَ يَا عِصْمَةَ الْخَائِفِينَ.
بارالها! در این روز مرا به پوشش و پاکدامنی زینت بخش، و در این روز مرا با لباس قناعت و خودداری(از آز و حرص و طمع) بپوشان، و در این روز مرا بر راه عدالت و انصاف(در برخورد با دیگران) ببر، و مرا بر راه هر آنچه هراس دارم، امنیت بخش! به نگه داریت ای نگهدار ترسندگان!
شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ زَيِّنِّي فِيهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ خدایا در این روز مرا مزین کن به ستر عفت، عفیف باشم، خود عفت یک ستر و زینت برای انسان مومن است، انسانهای بیعفت، انسانهای بیموالات اینها در نظر اولیاء الهی و ملائکه و صلحا زشت و منفور هستند، انسانهای مومن ولو اینکه زیبایی نداشته باشند اما نفس ایمان و تقوای آنها نورانیت معنوی آنها مورد توجه دیگران است، خدایا من را به این زینت مزین کن، عفت زینت مومن است، وَ اسْتُرْنِي فِيهِ بِلِبَاسِ الصَّبْرِ وَ الْقُنُوعِ وَ الْكَفَافِ خدایا من را بپوشان به لباس قناعت و کفاف، آن چیزی را که برای من مقدر نمودی به آن قناعت کنم و دست پیش دیگران دراز نکنم، توقع بیشتر نداشته باشم، و قناعت کنم و بمقدار کفاف از خود بخواهم، مقدار کفاف مطلوب است، اما زیاده خواهی مبغوض است، من را ستر کن، چون زیاده خواهی طلب دنیا کردن این عفت و عزت انسان را از بین میبرد، اما آن انسانهایی که به آن مقداری که خدا برای آنها مقدر کرده، از مسیر حلال استفاده میکنند، به همان مقدار اکتفا میکنند، زشتیهای آنها پوشیده میشود، آبروی آنها حفظ میشود، نزد مردم احترام دارند، چقدر انسانهای صالح و مومن چه بسا شبها غذا نداشته باشند اما درد آنها و گرسنگی آنها را کسی نمیداند، این همان ستری است که خدا میخواهد و مطلوب او است، وَ احْمِلْنِي فِيهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ خدایا بار زندگی من را بار عدل و انصاف قرار بده، آنچه برای خود میخواهم برای دیگران هم بخواهم، وَ آمِنِّي فِيهِ مِنْ كُلِّ مَا أَخَافُ بِعِصْمَتِكَ خدایا از هر چیزی که من از آن خوف دارم من را از آن در امن و امان قرار بده، مرضها، سختیها و امثال ذلک، از دشمنهای داخلی و خارجی، از نفس اماره خودم، از شیطان، از هر چه که میترسم مرا در حمایت خود قرار بده و حفظ کن بِعِصْمَتِكَ يَا عِصْمَةَ الْخَائِفِينَ.
امیرالمومنین فرمود: أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ الْعَفَافُ، بهترین عبادت عفت است، : مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِيدُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَف مجاهدی که در راه خدا شهید میشود این آدم اجرش عظیمتر نیست از کسی که قدرت گناه داشته باشد و گناه نکند، قدرت بر دزدی و خیانت و ظلم داشته باشد و این کارها را نکند، این خود عفت است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ حَبِّبْ إِلَيَ فِيهِ الْإِحْسَانَ وَ كَرِّهْ إِلَيَّ فِيهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْيَانَ وَ حَرِّمْ عَلَيَّ فِيهِ السَّخَطَ وَ النِّيرَانَ بِعَوْنِكَ يَا غِيَاثَ الْمُسْتَغِيثِينَ.
پروردگارا! در این روز نیکوکاری را در دل من محبوب گردان، و هرگونه خروج از حق و سرکشی را در نزد من ناخوشایند ساز؛ و در این روز هرگونه خشم و غضبت و آتش قهرت را بر من حرام کن؛ به یاریات ای فریادرس مددجویان.
شرح دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ حَبِّبْ إِلَيَ فِيهِ الْإِحْسَانَ خدایا نزد من محبوب کن، من دوست داشته باشم که احسان کنم، محسن باشم، خدا احسان کرده که ما را خلق کرده، احسان کرده و احسان میکند که رزق به انسان میدهد، خدایا این صفت الهی که احسان است را به من عبد ضعیف هم مرحمت کن، محبوب من کن، مطلوب من کن که من به دیگران احسان کنم، خدا احسان به بندگان دیگر را دوست دارد، یکی از چیزهایی که خدا خیلی دوست دارد احسان به غیر است، حتی احسان به حیوانات را خدا دوست دارد، چقدر انسانها که به سعادت رسیدند در پرتو احسان به بعضی از حیوانات، حالا اگر این حیوان انسان شد چقدر دوست دارد، اگر این انسان یک انسان مومن شد چقدر دوست دارد، مومنی شد که ولایی است، مومنی که خود یک انسان کامل است، بزرگوار است، چقدر خدا این احسان را دوست دارد، پس احسان صفت الهی است و مطلوب خدا است و از اموری که خدا خیلی دوست دارد انسان نیکوکار است، اللَّهُمَ حَبِّبْ إِلَيَ فِيهِ الْإِحْسَانَ وَ كَرِّهْ إِلَيَّ فِيهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْيَانَ همان مقدار که احسان مطلوب خدا است، فسق و گناه و معصیت و امثال ذلک، دوری از خدا این مبغوض الهی است، انساهایی که دارای این امور هستند اینها قدر نعمتهای الهی را نمیدانند و بدانند که در تمام این اعمال مورد غضب الهی هستند، لذا انسان صائم و دَعّا در این روز از خدا میخواهد که خدایا به من مکروه کن، مبغوض من باشد که معصیت و گناه کنم، وَ حَرِّمْ عَلَيَّ فِيهِ السَّخَطَ وَ النِّيرَانَ خدایا غضب خود و آتش خود را بر من حرام کن، سبب این امر دست ما است، یعنی خدایا به ما توفیق بده ما مستحق جهنم و عذاب جهنم نشویم، در پرتو معاصی و دوری از تو، بلکه موفق به عبادت و بندگی باشیم، بِعَوْنِكَ يَا غِيَاثَ الْمُسْتَغِيثِينَ، به ما مدد و کمک کن ای غیاث المستغیثین، ای پناه پناهخواهان، خدایا ما را در پناه خود بگیر و از هر بدی و نیران و غضب خود ما را دور بدار، امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود عَلَيْكَ بِالْإِحْسَان، بر تو باد که احسان کنی، احسان یکی از اموری است که مطلوب خدا است و خدا انسانها را در پرتو احسان دوست دارد، و اما معاصی، انسان طبعاً از گنهکار بدش میآید، از خدا میخواهد که خدایا انسانهایی که اهل احسان و نیکی به مردم هستند، اهل ایمان و اطاعت هستند را انسان دوست داشته باشد، این طبیعی است، انسانهای الهی انسانهای خوب را دوست دارند، بدکاران و معصیت کاران را دوست ندارند، و انسان با این عمل و این احسان یک مقام قربی نزد خدا پیدا میکند چون این امر مطلوب خداوند متعال است، قلوب انسان هم به اینها توجه دارد، آدم وقتی میشنود کسی اهل احسان است، ولو او را نمیشناسد، فامیل او نیست، حتی او را ندیده، را دوست دارد، این امری عقلی و فطری است، و صفت خوبان الهی است. خدایا ما را از محسنین قرار بده و وجود ما خیر باشد برای خودمان و دیگران.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ بِإِحْسَانِكَ يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ.
بار خدایا! در این روز مرا از تکیه کنندگان به قدرت خودت قرارده، و مرا از جمله آنانی بگمار که به بارگاهت بار یافتهاند. و امروز، مرا از کسانی که به سوی تو نزدیک میشوند قرارده. به نیکوییات ای آنکه پایان خواسته طلب کنندگان هستی!
شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ خدایا من را در این ماه از بندگانی قرارده که در همه امورم توکل به تو داشته باشم، مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ خدایا در این روز من را از رستگاران قرارده، از آن کسانی که فائز هستند و از عمر و این اوقات و ایام و لیالی بهره گرفتهاند، و از این درهای رحمتی که خدایا به سوی بندگان خود باز کردی برای من بهرهای قراربده، انسان باید با توفیق الهی این برکات را بدست بیاورد، وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ خدایا من را قراربده مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ مقرب به تو باشم، تقرب به حق با عبادات و اعمال صالح است، یعنی به من توفیق بده که من آنچه وظیفه دارم در امر دین در این ماه انجام دهم، اطاعت و بندگی کنم، وظایف خود را خوب انجام دهم، معاصی و گناه نداشته باشم، به تو قربی پیدا کرده باشم، مقرب درگاهت باشم، مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ بِإِحْسَانِكَ يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ، انسان طالب است در این عالم، غایت طالبین حق است، یعنی انسان فطرةً خداجو است، دنبال خدا میگردد، حتی آن کسی که دنبال مال میگردد خیال میکند که مال به او آرامش میدهد، مال به او عزت میدهد، حتی آن آدمی که دزدی و خیانت میکند خیال میکند که دزدی و خیانت به او آرامش میدهد، تمام آرامشها و خوشیها، تمام بهرهها و سعادتها در پرتو الهی است، انسان اگر راه دیگری برود اشتباه رفته، يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ، یعنی بالفطره هر طالب حقی دنبال خدا میگردد، خداجو است منتهی گاهی شیطان راه را منحرف میکند و فرد خیال میکند سعادت او در مال است، در دزدی و خیانت و فساد و جنایت است، اگر انسان در مسیر انبیا و عقل قرارگرفت آنجا است که میفهمد همه چیز دست خداست، توکل و اعتماد او به خدا میشود، از خلق منقطع میشود، رستگار دنیا و آخرت خواهد شد. در پرتو این حال از مقربین درگاه الهی خواهد شد، توکل علم به این است که مخلوق هیچ کاره است، نه مفید است و نه ضرر واو به انسان خواهد رسید، اگر خدا با انسان باشد همه ضررها و دشمنیهای دشمنان را از انسان دفع خواهد کرد، در روایت دارد که پیامبر از جبرئیل سؤال کرد التَّوَكُّلُ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَقُلْتُ وَ مَا التَّوَكُّلُ عَلَى اللَّهِ قَالَ الْعِلْمُ بِأَنَ الْمَخْلُوقَ لَا يَضُرُّ وَ لَا يَنْفَعُ وَ لَا يُعْطِي وَ لَا يَمْنَع فَإِذَا كَانَ الْعَبْدُ كَذَلِكَ لَا يَعْمَلُ لِأَحَدٍ سِوَى اللَّهِ وَ لَمْ يَرْجُ وَ لَمْ يَخَفْ سِوَى اللَّهِ وَ لَمْ يَطْمَعْ فِي أَحَدٍ سِوَى اللَّهِ فَهَذَا هُوَ التَّوَكُّل، توکل بر خدای عزوجل چیست؟ فرمود: علم به اینکه انسان بداند مخلوق لَا يَضُرُّ وَ لَا يَنْفَعُ وَ لَا يُعْطِي وَ لَا يَمْنَع اسْتِعْمَالُ الْيَأْسِ مِنَ الْخَلْقِ، نه عطا میکند نه منع میکند، اگر توکل انسان به خدا باشد وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُه. خدا او را کافی است، تمام دشمنان را ذلیل و خوار میکند، ببینید همین بلایی که الآن نازل شده ضمن اینکه برکات زیادی برای مومنین و مومنات دارد خدا دشمنان را هم با آن ذلیل کرده، باید بدانید که خدا با موجودی که به دید انسان نمیآید بشر را عاجز کرده، همه عالم لشکر الهی هستند، لذا فرمود اگر انسان توکل به خدا داشته باشد وعید و تهدید و تحریم دشمن هیچکدام برای ما مضر نخواهد شد، خدا دفع میکند، اسْتِعْمَالُ الْيَأْسِ مِنَ الْخَلْقِ انسان از خلق مایوس شود، اعتماد به خدا کند، فَإِذَا كَانَ الْعَبْدُ كَذَلِكَ وقتی عبدی به این حد رسید، خلق را کنار گذاشت و همه عنایت و توجه او در همه امور به خدا شد اینجا لَا يَعْمَلُ لِأَحَدٍ سِوَى برای غیر خدا عملی انجام نمیدهد، امید به غیر خدا هم ندارد، و من کان لله کان الله له، اگر انسان توکل کرد و اعتماد به خدا کرد و در خانه خدا رفت، همه امور را از خدا خواست خدا عین مصلحت او انجام خواهد داد، در بعضی از جملات دارد که خداوند فرمود بنده من به من یاد نده، تو به من اعتماد کن، تو عبد من باش، تو بندگی من را بکن من مصلحت تو را بهتر از تو میدانم، خدا مصلحت ما را بهتر از ما میداند، انشاء الله مصالح مومنین و مومنات را در دنیا و آخرت به آنها مرحمت بفرماید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ نَصِيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إِلَى مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِكَ يَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِينَ.
پروردگارا! در این روز مرا نصیبی از رحمت فراوان و بیکرانت قرار ده، و به سوی دلایل روشن خود رهنمونم ساز و خودت اختیاردار من برای رهیابی به خشنودی همه جانبهات باش، به مهر و لطفت ای آرزوی مشتاقان!
دعای روز نهم ماه مبارک رمضان اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ نَصِيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْوَاسِعَةِ خدایا قرار ده برای من در این ماه عزیز و مهمانی خود بهره و نصیبی از رحمت بیانتهای خود، رحمت واسعه خود، ماه رحمت است، ماه عنایت الهی است، خوشبحال آن بندگانی که خالصانه از خدا میخواهند که خدا آنها را در این ماه مشمول رحمت واسعه خود قراردهد، وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَةِ خدایا من را هدایت کن، من طالب هدایت هستم، دستم را بگیر با براهین خود، با عقلی که به من دادی، با کتابی که برای من فرستادی؛ قرآن مجید، با آن وسائل دیگر، با هدایت اولیائت من هدایت شوم و در مسیر صراط مستقیم قرار بگیرم، وَ اهْدِنِي خدایا خود مرا هدایت کن، ای خدایی که هادی هستی، هدایت کننده هستی وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إِلَى مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَةِ خدایا من رضای تو را میخواهم، مطلوب من در زندگی آن است که طوری زندگی کنم که در زمان مرگ قابلیت این خطاب الهی را داشته باشم يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ، ارْجِعي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً، خدایا من رضایت تو را میخواهم، لذا اگر خودم میخواهم اسیر هوای نفس و شیطان شوم، اعتنایی نکنم، تو خُذْ بِنَاصِيَتِي اخذ کن ناصیه من را، کسی را که میخواهند به طرف خود بکشند موی جلوی سر او را میگیرند و میکشند، تو هم ناصیه و پیشانی من را بکش بسوی آن چیزی که مطلوب و مرضی تو است، وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إِلَى مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَةِ یک رضایتی که جامع همه جهات زندگی من باشد، قال الله تعالی أَ فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللَّهِ كَمَنْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ، آیا کسی که دنبال رضای الهی است نظیر آن آدمی است که به رضای الهی اعتنا نمیکند و در زندگی در مقام غضب الهی قدم بر میدارد، آیا هر دو اینها مساوی هستند! و حال آنکه وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصير،بد راهی دارند، جایگاه آنها جهنم است، وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها وَ مَساكِنَ طَيِّبَةً في جَنَّاتِ عَدْنٍ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ ذلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظيم، همه اموری که در جنات عدن و بهشت عدن هست، همه بزرگ و بزرگوار است، اما رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ رضوان خدا آن اکبر است، یعنی هم خدا از انسان راضی باشد هم انسان از خدا راضی باشد، خدا این همه نعمت به انسان داد انسان از خدا راضی باشد و خدا هم از اعمال انسان راضی باشد، که در ذیل آیه دارد که ذلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظيم رستگاری عظیم این است که انسان خدا را از خود راضی کند، عبادت و بندگی کند، گناه نکند، در مسیر الهی قدم بردارد.
خداوند إنشاء الله به همه مومنین و مومنات توفیق دهد این بقیه عمر بتوانیم این حالت رضوان الهی را بدست بیاوریم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلَامِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ.
خداوندا در این روز به من توفیق مهر ورزیدن به یتیمان و غذا خوراندن بع گرسنگان و آشکارا سلام کردن به دیگران را روزی کن، از تو میخواهم که مرا همنشینی با کرامت مندان نصیب ساز، به احسانی که بر بندگانت داری، ای پناهگاه آرزومندان!
شرح دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلَامِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ.
دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان، اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ خدایا در این روز رزق و روزی من فرما ترحم به ایتام را، عزیزان من بدانند رزق انحصار به خوردن و آشامیدن ندارد، تمام امور معنوی هم رزق انسان است، لذا مهمتر همان رزقهای معنوی انسان است، و یکی از رزقهای معنوی ترحم به ایتام است، که در این دعای مبارک میخوانیم اللَّهُمَ ارْزُقْنِي خدایا در این روز رزق و روزی من کن رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ اینکه نسبت به ایتام تحرم و دلسوزی داشته باشم. وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ این هم یکی از رزقها است، خدا دوست دارد که به فقرا و بینوایان انسان طعام بدهد، این طعام برای آنها طعام است، اما برای دهنده رزق معنوی است، نزد خداوند متعال ارزشمند است. وَ إِفْشَاءَ السَّلَامِ اینکه انسان موفق شود به هر کس میرسد چه کوچک چه بزرگ، چه عالم و چه غیر عالم، سلام کند، وَ إِفْشَاءَ السَّلَامِ میرساند که این آدم متواضعی است، تواضع یکی از صفات بندگان صالح الهی و متقین است، خدایا به من رزق افشاء سلام مرحمت کن. وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ خدایا این رزق من را هم زیاد کن، صحبت انسانهای بزرگوار، آنهایی که عالم هستند، تقوی دارند، آنهایی که زبان مفید دارند، ملاقات با آنها، ارتباط و معاشرت با آنها در زندگی انسان، در روح و معنویت انسان اثر دارد، خدایا در این روز من را موفق کن و رزق رفاقت و مصاحبت با خوبان به من بده، رفیق خوب، همسر خوب، شریک خوب، معاشر خوب، اینها همه عنایات الهی است. يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ ای پناه و پناهگاه آرزومندان، حالا من در اینجا به یک روایتی اشاره میکنم، روایت جالبی است، از حضرت عیسی سؤال شد «يَا رُوحَ اللَّهِ مَنْ نُجَالِسُ قَالَ مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ وَ يَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ وَ يُرَغِّبُكُمْ فِي الْآخِرَةِ عَمَلُهُ.» با چه کسی مجالست کنیم، با چه کسانی رفاقت، مجالست داشته باشیم؟ دو سه علامت را حضرت عیسی بیان کرد، فرمود با کسانی مجالست و رفاقت کنید که دارای این اوصاف باشند، مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ کسانی که یاد خدا را به شما اعلام میکنند، دیدن آنها اعلام یاد خدا است، دیدن و معاشرت با آنها انسان را به یاد خدا میاندازد، مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ نفس رویت اینجا اثر دارد، لذا دارند که با علما و بزرگان معاشرت کنید، اصلاً خود دیدن عالم با تقوی عبادت است، انسان هیچ ذکری هم نگوید، همین نفس دیدن عبادت است. خیلی در این جهت تاکید هم شده. مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ وَ يَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ گفتار او معارف و عقل شما را بالا بیاورد، سخنان او معرفت شما را بالا ببرد، آن چیزی که برای انسان مهم است، تکامل عقل و فکر انسان است، با کسانی معاشرت کنید که يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ وَ يَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ، سوم که از همه مهمتر است، این است که نفس عمل او شما را ترغیب به آخرت میکند، وَ يُرَغِّبُكُمْ فِي الْآخِرَةِ عَمَلُهُ رفتار، اخلاق، کمالات، عبادات، خلوص و حالات او انسان را به یاد خدا و آخرت میاندازد، وقتی یک انسان بزرگواری که اینقدر مقید است گناه نکند، اطاعت کند، عبادت کند، وقت را تلف نکند، چنین فردی در زندگی انسان باشد چقدر در انسان اثر دارد، لذا وقتی که پیامبر اکرم بین امیرالمومنین و فاطمه زهرا(علیهم السلام) ازدواج برقرار کرد، روز بعد سؤال کرد که خانم خود را چطور یافتی؟ امیرالمومنین است، سؤال هم از طرف پیامبر است، عرضه داشت نعم العون فی طاعة الله، همین سؤال را پیامبر از فاطمه زهرا(سلام الله علیها) کردند، ایشان هم فرمود نعم العون فی طاعة الله، بهترین کمک است در طاعت خدا، رفیق انسان، معشر انسان، زوج و زوجه انسان همه باید در مسیر طاعت و بندگی باشند، کرامت و اخلاق داشته باشند تا در طرف مقابل اثر کند، خداوند قسمت کند که طرف مقابل انسان کسی باشد که طالب حقیقت و کمال است.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّين.
معبودا! مرا در این روز برای روزه گرفتن و بجای آوردن نماز یاری کن، و از لغزش و اشتباه و انجام گناه بازدار، و یاد پیوسته و همیشگی خویش را به من ارزانی فرما؛ پس هر آنچه در پذیرش خواستههایم به من عنایت کنی، همه از توفیق توست، ای رهنمای گمراهان!
دشرح عای روز هفتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ خدایا کمک کن مرا در این روز که بتوانم روزهها و نمازهایی را که باید در این ماه انجام دهم، انجام بدهم، کمکم کن، چون اگر کمک نکنی نمیتوانم انجام دهم و اگر هم انجام دهم؛ انجام نیست، من یک انجامی میخواهم که هم صحیح باشد هم مورد قبول تو باشد، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ خدایا در این روز من را دور بدار از لغزشها، از گناهانی که باعث شود بین من و تو فاصله شود و من از تو دور شوم، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ خدایا رزق و روزی من کن که همواره ذاکر تو باشم، البته معنای ذکر دائم این نیست که زبان همیشه ذکر بگوید، گرچه این هم ذکر است، خوب است که زبان انسان هم دائماً در ذکر باشد، اما بالاتر از این آن است که انسان در هر امری که پیش میآید رضای الهی را در نظر بگیرد، نگاه کند ببیند مطلوب خدا است، مرضی خدا است، گناه و معصیت نیست، این ذکر دائم است، چون انسان مورد هدف شیطان است، هدف شیطان این است که ما را از خدا غافل کند، بیاد خدا نباشیم، در این ماه از خدا میخواهیم که خدایا ما را از غفلت و از اینکه اسیر شیطان شویم و او ما را غافل کند و یاد تو را از ما بگیرد دور باشیم، از خود خدا مدد میگیریم که همواره در هر امری که میخواهیم انجام دهیم، در افعال، اعمال، معاملات، معاشرتها با اجتماع و خانواده رعایت حقوق دیگران را بکنیم و بتوانیم از موازین دینی خارج نشویم، این میشود دوام ذکر الهی، هر عملی میخواهد انجام دهد اول میبیند که مطلوب خدا و رسول هست، مطابق شرع مقدس اسلام هست، مفید و به مصلحت جامعه هست، مصحلت خود و خانواده هست، آن وقت انجام میدهد و اگر مصلحت نبود کناره گیری میکند، بداند که این هدف شیطان است میخواهد ما را به گناه مشغول کند از خدا و آخرت غافل کند، در جامعه فساد ایجاد کنیم، در خانواده فساد ایجاد کنیم، جامعه را به فساد بکشیم، خدا این را نمیخواهد، لذا در این ماه اگر هر فردی این را از خدا بخواهد جامعه اصلاح میشود، هر فردی بخواهد خود اصلاح شود جامعه را اصلاح کرده، چون جامعه از فرد درست میشود، خدایا من را موفق بدار که در این ماه هم عباداتم عبادات صحیح و مقبول باشد، در عبادات به من کمک کن، و هم از گناهان من را دور بدار و به من در اقامه ذکر خود کمک کن.
والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ لَا تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لَا تَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ.
بار الها! در این روز مرا برای نزدیک شدن به سرپیچی از فرمانت خوار مکن، و با تازیانه انتقامت مرا مزن؛ و مرا امروز از هر آنچه موجب خشم تو میشود دور بدار، به لطف و احسانت سوگند، ای منتهای دلشدگی دلدادگان!
شرح دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
دعای روز ششم ماه مبارک رمضان اللَّهُمَّ لَا تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ خدایا من را در اثر تعرض گناهان ذلیل و خوار نکن، گناه ذلت میآورد، گناه خذلان میآورد، خذلان یعنی اینکه خدا عنایت خود را از انسان بردارد، توفیقات را از انسان بردارد، بنده را به خود واگذارد، اگر بنده به خود واگذار شد به دست خود، خود را در چاهی میاندازد که تا ابد نمیتواند از آن بیرون بیاید، لذا در دعا دارد که خدایا لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَدا خدایا یک چشم برهم زدن من را به خود وامگذار، شیطان یک چشم بر هم زدن به خود واگذار شد، تا ابد خود را بدبخت کرده، دعای خیلی خوبی است خالصانه از خدا بخواهیم، خدایا اللَّهُمَّ لَا تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ من را ذلیل و خوار نکن، به من عنایت داشته باش، من خوار نشوم، بدون توفیق و عنایت تو نباشم، به من کمک کن که معصیت نکنم، چون معصیت برای من ذلت و خواری میآورد. وَ لَا تَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ خدایا من را به تازیانه عذاب و نقمت خود نزن، چون عذاب الهی همیشه جهنم نیست، بلکه گاهی در همین دنیا خدا به معصیت کاران عذاب دارد، تازیانه دارد، بلاها تازیانه است تا انسان از معاصی دست بردارد، وَ لَا تَضْرِبْنِي یعنی خدایا به من توفیق بده که من معصیت نکنم تا موجب سخط و غضب تو باشم، اگر هم مرتکب شدم مرا مورد عفو خود قراربده، وَ لَا تَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ خدایا در این روز مرا از آنچه که موجب غضب و نارضایتی تو است دور بدار، چون خدا از انسان گناه نمیخواهد، راه انسان را معرفی کرده، راه طاعت را معرفی کرده، به انسان اختیار داده انسان خوب را انتخاب کند، طاعت را انتخاب کند، نه گناه را، چون گناه هم ذلت و خواری دنیا دارد و هم آخرت. وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ موجبات سخطک همان معاصی است، دوری از خدا است، اطاعت نکردن از خدا است. بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ خدایا به من منت بگذار، تو که منت گذاشتی و من را خلق کردی، اعضا و جوارح سالم به من دادی، به من نعمت عطا کردی، رزق و روزی دادی، این نعمت را هم به من مرحمت کن که موجبات غضب تو را فراهم نکنم، در مسیر عبادت و بندگی و اطاعت باشم، بهرهای از این ماه مبارک و این شبها و روزها ببرم، و زندگی خود را سعادتمندانه و طیب قرار دهم، با خوبان محشور شوم، و از بدان دور باشم، از معاصی تو دور باشم، شیطان بر من تسلط نداشته باشد، و بتوانم در این ماه و روز عزیز مورد رضای تو باشم.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
پروردگارا! در این روز مرا از آمرزش طلبان درگاهت قرارده، و در این روز مرا از بندگان پرستشگرت بدار، و به مهربانی فراوانت مرا در این روز از دوستان نزدیک خود برگزین! ای مهربانترین مهربانان!
شرح دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان، اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ خدایا در این روز من را از مستغفرین قرار بده، ماه، ماه استغفار است من اهل این ماه باشم و از این ماه بهره بگیرم وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ خدایا در این روز من را از جمله عبادی قرارده که مطیع تو هستند، اطاعت تو را میکنند، نام من در طومار صالحین و مومنین باشد، وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ خدایا در این روز من را از دوستان مقرب خود قرارده، مگر میشود دوستی خدا را به این آسانی بدست آورد، خیلی زحمت دارد، جهاد میخواهد، خدایا من طالب قرب تو هستم، تو هم توفیق مرحمت کن که من از اولیاء و دوستان مقرب تو باشم، بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
پیامبراکرم فرمود: ادْفَعُوا أَبْوَابَ الْبَلَاءِ بِالاسْتِغْفَارِ. دفع کنید درهای بلا را با استغفار، چون نوع گناهان انسان باعث میشود بلاها و گرفتاریها برای انسان بیاید، استغفار همه را برطرف میکند، لذا فرمود ادْفَعُوا دفع کنید درهای بلا را، ببندید درهای بلا را بِالاسْتِغْفَارِ در روایتی از پیامبر اکرم است که فرمود خوشبحال آن مومنی که در نامه او استغفار کثیره است، در روایت دیگری دارد که من کثر همُّه و علیک الاستغفار، امام باقر(علیه السلام) فرمود لَا يَكُونُ الْعَبْدُ عَابِداً لِلَّهِ حَقَ عِبَادَتِهِ حَتَّى يَنْقَطِعَ عَنِ الْخَلْقِ كُلِّهِم، انسان میخواهد مقرب درگاه شود، این مقرب درگاه شدن مجانی نیست، باید انسان از غیر خدا ببرد، همه توجه او به حق باشد، بنده تمام عیار حق باشد، مطیع حق باشد، توکل به حق داشته باشد، دردهای خود را شبها با خدا بگوید و به خلق توجه نداشته باشد، خدا بندگان مقرب خود را دوست دارد، خدا بندهای را که دوست دارد عذاب نمیکند، کمک میکند به او عنایت دارد، اما اگر گناه کرد، معصیت کرد، استغفار نکرد، بلاها میآید. وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض، قرآن مجید میفرماید اگر اهل قریهها و بندگان دارای ایمان و تقوی باشند ما در آسمان و زمین را بر آنها باز میکنیم تا برکات از آسمان و زمین بر آنها ببارد، خدا رحمان است، رحیم است، خدا ما را خلق کرده که متنعم به نعمت در دو نشأ دنیا و آخرت باشیم، ما خود درها را میبندیم با گناهان، و این ماه ماهی است که میخواهیم درها را باز کنیم، خداوند ما را مشمول عنایات خود قرار دهد و انشاء الله ما را از مقربین درگاه خود قرار دهد برحمتک یا ارحم الراحمین، انسان از غیر خدا ببرد و در این ماه به خدا وصل شود، اعتماد و تکیهگاهش خدا باشد، هیچ کس جز خدا به درد انسان نمیخورد و اگر شیطان بتواند در انسان تصرف کند میخواهد که انسان را از خدا غافل کند، که ما گفتیم از خدا بخواهیم که غفلت نداشته باشیم و همه امور بید الله است، خداوند بهرهای از این ماه برای ما قرار دهد، گناهان ما را ببخشد عبادات ناقابل ما را قبول کند و در این ماه ما را به مقام قرب خود نائل بفرماید.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ قَوِّنِي فِيهِ عَلَى إِقَامَةِ أَمْرِكَ وَ أَذِقْنِي فِيهِ حَلَاوَةَ ذِكْرِكَ وَ أَوْزِعْنِي فِيهِ لِأَدَاءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ وَ احْفَظْنِي فِيهِ بِحِفْظِكَ وَ سِتْرِكَ يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ.
خداوندا! در این روز مرا برای انجام دستوراتت قدرت بده. و شیرینی یاد خویش را به من بچشان. پروردگارا! به کرمت، در این روز دلم را برای بجا آوردن سپاس نعمتهایت مشتاق کن! و مرا در این روز در پناه خویش (از گناه و خطرها) محافظت کن! ای بهترین بیننده حال بندگان!
شرح دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان اللَّهُمَ قَوِّنِي فِيهِ عَلَى إِقَامَةِ أَمْرِكَ خدایا به من قوه و نیرویی مرحمت فرما که امر تو را اقامه کنم، اقامه امر یعنی هم خود عمل کنم و هم باعث عمل دیگران شوم، که امر و احکام تو پایدار باشد، وَ أَذِقْنِي فِيهِ حَلَاوَةَ ذِكْرِكَ خدایا در این روز شیرینی یاد خود را به من بچشان، شیرینی دعا و مناجت و قرآن و آنچه را که من را متوجه تو میکند، برسان. ذائقه روح و قلب من را به این عبادات و قرآن و توجه به خودت شیرین بفرما. وَ أَوْزِعْنِي فِيهِ لِأَدَاءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ خدایا به من بچشان و به من توفیق بده، من را آماده کن که در این روز شکر این همه نعمتهای تو را اداء کنم، البته انسان نمیتواند شکر خدا را در مقابل این همهه نعمت بجا آورد، وَ قَليلٌ مِنْ عِبادِيَ الشَّكُور، انسان نوعاً از نعمتهای الهی غافل است، وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوها، کدام نعمت الهی را میشود شمارد، حتی یک نعمت الهی را نمیشود شکر کرد، اما این هست که خدا قبول کرده، عجز انسان را از انسان شکر قرارداده، یعنی خدایا من اگر یک لقمه نان میخورم، یک نفس میکشم، یک الله اکبر و لا اله الا الله میگویم، شکر هم این را هم نمیتوانم بجا بیاورم، خود این شکر شکر لازم دارد، شکر نعمت هم شکر لازم دارد، پس بنابراین شکر خدا برای بشر امکان ندارد، انسان نمیتواند در برابر یک نعمت خدا را شکر کند، باید خود را عاجز بداند، و این عجز را خدا شکر میداند، همه نعمتها را از خدا بدانیم و بدانیم که ما عاجز از شکر نعمتهای الهی هستیم. خدایا شیرینی عبادتها در این ماه را به ما بچشان، انسانهای با تقوی در این ماه شیرینی عبادت را میچشند، لذا در بعضی دعاها داریم که ذِكْرُ اللَّهِ مَسَرَّةُ كُلِ مُتَّقٍ وَ لَذَّةُ كُلِّ مُوقِنٍ، امیرالمومنین این طور نقل کردند که برای انسانهای با تقوی یاد خدا، دعا لذت بار است، مناجات خدا لذت بار است، منتهی باید انسان ذوق الهی داشته باشد، خدایا این ذوق را به ما مرحمت کن تا با این عبادتها و این شبها و روزهای پر از خیر و برکت ذوق قلبی و روحی خود را شیرین کنیم، فقط دنبال ذوق مادی نباشیم.
و السلام علیکم رحمت الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِيهَ وَ بَاعِدْنِي فِيهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِيهِ وَ اجْعَلْ لِي نَصِيباً مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ.
بار خدایا! روزی مرا در این روز، فراست و هوشیاری قرار ده و از نابخردی و نیکو جلوه دادن بدیها دور ساز؛ و مرا از هر خیری که در این روز فرو فرستاده میشود، بهرهای قرار ده، ای بخشندهترین بخشایشگران.
شرح دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
دعای روز سوم ماه مبارک رمضان اللَّهُمَ ارْزُقْنِي فِيهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِيهَ خدایا در این روز رزق و روزی من کن هوشیاری و بیداری را، خدایا من غفلت نداشته باشم، وَ بَاعِدْنِي فِيهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِيهِ خدایا من را دور بدار در این روز از سفاهت و تموی، یعنی کارهایی که انجام میدهم از روی کمی عقل نباشد، عاقلانه کار کنم، قرآن میفرماید وَ لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَكُمُ، اموال را به سفیه نمیدهند، خدایا من عمر خود را به عقل سفیه ندهم، عقل من کار کند و زندگی من یک زندگی الهی و خدایی باشد تا هم خودم و هم دیگران از عمر من بهر کامل ببرند، خدایا وَ بَاعِدْنِي دور بدار من را مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِيهِ وَ اجْعَلْ لِي نَصِيباً مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ خدایا در این ماه مهمانی خود من را از خیراتی که نازل میفرمایید بیبهره قرارنده، از شبها و روزها و ساعات و از آنچه که میشود در این ماه استفاده کرد برای من هم نصیبی قراربده بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ ای خدایی که جود داری، هرکس هر چیزی دارد از تو دارد، همه انبیاء و اولیاء، همه صلحاء، همه مومنین و مومنات، همه انسانهای سالک الی الله هرچه دارند از خدا دارند، انسان هم بیاید و در این ماه با خدا باشد، غفلت نداشته باشد که خود غفلت بدترین درد انسان است، بدترین درد برای انسان غفلت از این است که کجا هست، کجا خواهد رفت، در دنیا چه باید کند، من مسافر هستم، مسافر در این سفر باید چه چیزی بردارد، مگر مسافرت به عالم آخرت از مسافرت در دنیا کمتر است، اینجا مسافرت است، این دنیا ارزشی ندارد، هر ارزشی هست برای عالم آخرت است، این سفر نیاز به زاد و راحله دارد، خدا هم درها را باز کرده، شبهای با برکت، روزهای پربرکت، انسانهای مومن که همه مشغول عبادت هستند، در ضمن دعاهای آنها انسان دعا کند، در زمان دعاهای آنها انسان دعا کند، اینها برکاتی است که خدا قرارداده، ماهی است که انسان میتواند در پرتو برکات آن موفق شود که دست و پای شیطان را غل کند، و تمرین کندو تزکیه نفس کند که بتواند تا سال آینده و آخر عمر در پرتو عنایات الهی به دور از شیطان و هواهای نفسانی زندگی را خاتمه برساند. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
خدایا! در این روز مرا به آنچه موجب خشنودی توست نزدیک گردان؛ و از آنچه تو را به خشم میآورد و رحمتت را از من باز میدارد دور ساز، و در این روز مرا توفیق خواندن قرآن عنایت کن؛ به رحمت بیکرانه اتای مهربانترین مهربانان
شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان خدایا قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ من را به آنچه که مرضی خود تو است نزدیک کن، در زندگی رضای تو را بدست بیاورم، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ خدایا من را دور بدار از اینکه مورد غضب تو باشم، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ ماه ماه مبارک قرآن است، خدایا به من توفیق بده در این روز که موفق باشم در قرائت آیاتت، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ واقعاً انسان باید از این ماه عزیز استفاده ببرد و حق این ماه را اداء کند و در این ماه سعادت خود را از خداوند متعال بخواهد که سعادت جز تقوی و بندگی خدا و دروی از گناه نیست، خدایا من رضای تو را میخواهم، انسان باید رضای خدا را بدست بیاورد تا در زمان مرگ به انسان خطاب شود که يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ، ارْجِعي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً، تو از من راضی و من هم از تو راضی هستم، رضای خدا به چه چیزی بدست میآید؟ به اینکه انسان گناه نکند، معصیت نکند، دربست مطیع الهی باشد و در تمام شئون زندگی اطاعت حق کند، چون قرب به خدا و رضایت الهی در پرتو اطاعت الهی است، رضی الله مقرون بطاعته، یعنی قربنی بطاعتک، من موفق به طاعت شوم، نمازها و عبادات خود را بجا بیاورم، گناه نکنم، معصیت نکنم، از عمر خود بهره بگیرم، در دعای مکارم اخلاق دارد که وَ عَمِّرْنِي مَا كَانَ عُمُرِي بِذْلَةً فِي طَاعَتِك، خدایا مادامی که عمر من در لباس خدمت به جامعه، به دین، به خودم هست، دین من به درد میخورد، در پرتو دین میتوانم به کمال برسم و به دیگران نفعی برسانم، مادامی که عمر من چینی لباس خدمتی دارد خدایا عمر من را طولانی کن فَإِذَا كَانَ عُمُرِي مَرْتَعاً لِلشَّيْطَان، اگر عمر من چراگاه شیطان است، دارم معصیت میکنم، شیطان در همه وجود من و اوقات و اعضا و جوارح من تسلط دارد و من به درد جامعه نمیخورم، فَاقْبِضْنِي إِلَيْك، خدایا قبل از اینکه مورد غضبت تو قرار گریم، جان من را بگیر، چون طول عمر در آنجایی فایده دارد که انسان برای خود و آخرت کار کند، زحمت بکشد، زاد و راحله فراهم کند، زاد و راحله انسان هم به طاعت و تقوی و بندگی است.

بسم الله الرحمن الرحیم
دعای روز اول ماه مبارک رمضان
االلَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِي فِيهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ وَ قِيَامِي فِيهِ قِيَامَ الْقَائِمَيْنِ وَ نَبِّهْنِي فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ وَ هَبْ لِي جُرْمِي فِيهِ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ وَ اعْفُ عَنِّي يَا عَافِياً عَنِ الْمُجْرِمِينَ.
معبودا! در این روز روزه ام را همانند روزه روزه داران واقعی و نمازم را همچون نماز نمازگزاران حقیقی قرارده، و در این روز مرا از خواب غفلت بیدار کن! ای خداوند جهانیان! گناهانم را ببخش؛ و ای آنکه از گناه گهنکاران در میگذری! از خطاهایم در گذر.
شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان
دعای روز اول ماه مبارک رمضان، اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِي فِيهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ خدایا قرار بده روزه من را در این ماه روزه روزهداران، یعنی روزهای که اولیاء، صلحاء، مومنین و علما انجام میدهند، جامع تمام شرائط صحت و قبولی باشد، چون یک وقت عمل صحیح است اما قبول نیست، نه، عمل هم صحیح باشد و هم شرائط آن باشد، و هم قصد قربت و توجه به خدا باشد، قبول باشد، به هر حال هر دو اینها در کتب شرعی ما و رسالهای علمای اعلما و مراجع اعظام ما ذکر شده است، شرایط قبولی و صحت. صیام من را قرار بده صیام صائمین. وَ قِيَامِي فِيهِ قِيَامَ الْقَائِمَيْنِ همچنین قیام من قیام قائمین باشد، نماز من نماز نمازگزاران باشد. وَ نَبِّهْنِي فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ خدایا من را از خواب غافلین در این روز بیدار کن، زندگی من با غفلت نگذرد. وَ هَبْ لِي جُرْمِي فِيهِ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ خدایا جرم و تقصیرات من را مورد هبه و بخشش خود قرارده. وَ اعْفُ عَنِّي يَا عَافِياً عَنِ الْمُجْرِمِينَ من را مورد عفو خود قراربده، ای عفو کننده گنه گنهکاران.
حالا در این دعا از خدا خواستیم هم قبولی و صحت نمازها و روزهای خود را، که واقعاً نماز قائمین و صیام صائمین باشد، و هم اینکه از خواب غفلت بیدار شویم، یعنی انسان بداند که در این عالم مسافر است، زندگی عالم دنیا برای انسان دوام ندارد، انسان بخواهد یا نخواهد باید از این دنیا برود و سر به عالمی برآورد که در آنجا جزای اعمال خود را ببیند چه انسان به آخرت اعتقاد داشته باشد و چه نداشته باشد، چه با غفلت برود و چه با تنبه و بیداری برود، منتهی آن کسی که بیدار و متوجه است میداند مسافر است و محل زندگی او آخرت است، زاد و راحله و وسائل آخرت را فراهم میکند، سفر بسوی آخرت کمتر از سفر در دنیا نیست، سفر در دنیا زاد و راحله و وسائل میخواهد، از یک منطقه به یک منطقه یا شهر دیگر رفتن، از یک مملکت به مملکت دیگر رفتن، سفر آخرت با این همه خطرات قطعاً به زاد و راحله و وسائل نیاز دارد که وسائل را خدا در دنیا قرارداد، انسان از خدا بخواهد با این وسائل از عالم دنیا بیرون برود، و این نیاز به تنبه و بیداری دارد، نیاز به یقظه دارد، و لذا قدم اول برای سیر و سلوک در مسیر کمال و آخرت و حضرت حق یقظه است. خدایا به حق محمد و آل محمد عبادات ناقابل همه ما و مومنین و مومنات را قبول بفرما و ما را قبل از مرگ از خواب غفلت بیدار بفرما، والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
