به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) و روز جوان، پای درس استاد اخلاق آیت الله هاشمی علیا و توصیه‌های استاد به جوانان می‌نشینیم

به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) و روز جوان، پای درس استاد اخلاق آیت الله هاشمی علیا و توصیه‌های استاد به جوانان می‌نشینیم

فروردین 16, 1399

بازدیدها : 363

اخبار, متفرقه

بسم الله الرحمن الرحیم

اگر از همین جوانی تصمیم گرفتیم در کارها خدا را در نظر بگیریم و اگر در کاری دیدیم خدا راضی نیست آن را انجام ندهیم و درمقابل کاری را انجام دهیم که خدا راضی باشد پیشرفت می‌کنیم و موفق خواهیم بود.

امروز طرق انحرافی برای ما و بالأخص برای شما جوان‌ها الی ماشاء‌الله وجود دارد. پس مراقب باشید، تا جوان هستید نگذارید دل سیاه شود نگذارید، با هرکس رفاقت نکنید رفیق خوب پیدا کنید، رفیقی که به شما تذکر بدهد چه بسا اگر یک مؤمن دلش از ما گرفت سال‌ها ما را عقب بیاندازد و توفیقات را از ما بگیرد. بدانید که امروز دام‌های انحرافی برای جوان‌ها بسیار آماده شده و با عنوان عرفان، قلب‌های صاف جوان‌ها را آلوده می‌کنند. عرفان واقعی قرآن و اهل بیت است. هر چه از مسیر قرآن و اهل بیت جدا شد، انحراف، ضلالت و گمراهی است.

اگر یک جوانی امروز بتواند ایمان واقعی و حقیقی داشته باشد و آن را در قلب وارد کند و قلب او منور به نور علم و ایمان باشد و لوازمات ایمان را انجام دهد، این فرد یوسف زمان خواهد بود، بلکه بالاتر از یوسف. شما هر روز گناهان از جلوی چشمتان می‌گذرد، در و دیوار و زندگی را گناهان گرفته. گناهان در همه جا نفوذ کرده است، چه باید کرد؟ راهی دارد؟ جز ایمان حقیقی و واقعی؟ جز ایمانی که اگر امام زمان تشریف آوردند، به ایشان بگوییم آقا من عقیده‌ام این است و اعمال من هم طبق این عقایدم است، آیا قبول است؟ درست است؟ امضا می‌کنید؟ آن ایمانی که اگر هر انسانی بخواهد من را از مسیر ایمان خارج کند، حاضر نیستم. حاضر هستم جان بدهم، اما ایمان خود را حفظ کنم.  

پس از جوانی خود را به عبادات و دعاها به مناجات‌ها و به دعاهای اهل بیت عادت دهید. سحر بیدار ‌شوید، مناجات تائبین بخوانید و توبه کنید، بگویید اشتباه کردم، تا به حال کوتاهی کردم، در عبادت و بندگی خود تقصیر کردیم، در وظایف دینی تقصیر کردم، خدایا حالا برگشتم. خدا می‌فرماید که ملائکه‌ی عرش برای او توبه می‌کنند؛ استغفار می‌کنند. وَ یسْتَغْفِرُونَ لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنا وَسِعْتَ كُلَّ شَی‏ءٍ رَحْمَةً وَ عِلْماً فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تابُوا وَ اتَّبَعُوا سَبِیلَكَ.

مطلب زیبایی است از ملاحسینقلی همدانی که به مرحوم ایروانی این جمله را بیان می‌کنند، این می‌تواند برای جوانان ما الگو و راهکار سیر الی الله باشد، نیازی نیست به دنبال عرفان بروید، همین توصیه‌ها عرفان است، حذر کن از چهارچیز که نمی‌گذارد انسان سیر کند این‌ها قطاع‌الطریق هستند طریق انسان را به سوی خدا سد می‌کنند دزدی است که کالا و سرمایه انسان را به خطر می‌اندازد: الحذر، الحذر من قواطع الاربعة: کثرة الکلام، کثرة الطعام، کثرة المنام، کثرة المجالسة مع الأنام و علیک بتقلیبها و تبدیلها بذکر الله الملک العلام فی اللیالی و الایام. [1]

کثرة الکلام حرف‌هایتان را کم کنید کم حرف بزنید آن‌ها که حرف زیاد می‌زنند لغزش در زبانشان زیاد است حق زبان را ادا نکردند انسان باید جلو زبان را بگیر البته این منافات ندارد با اینکه انسان شوخی کند مؤمنی را خوشحال کند بخنداند اما سعی کند حرف لغو و بی‌فایده نزند لذا گاهی بزرگان سنگ زیر زبانشان می‌گذاردند که همین‌طور فوری حرف نزنند یک‌مقدار معطل شوند و فکر کنند که این کلام مورد رضای الهی هست گناه و معصیت نیست.

کثرة الطعام زیاد غذا نخورید حدوسط را رعایت کنید باید سلامت بدن را حفظ کرد باید غذا خورد اما به حساب و به‌وقت و چیزهایی هم که می‌خورد با قصد سلامت باشد به قصد حفظ بدن بخورد که در همین خوردن هم اجر داشته باشد و عبادت باشد، در رعایت آداب غذا سفارش شده که تا گرسنه نشدید غذا نخورید و تا سیر نشدید دست از غذا بکشید.

کثرة المنام زیاد نخوابید البته حالا جوان‌ها باید نسبتاً بیشتر بخوابند از حالا خود را عادت دهید به کم خوابی نه اینکه آن‌قدر کم بخوابید که مضر باشد.

کثرة المجالسة مع الأنام رفیق باز نباشید خیلی رفیق نگیرید رفیق زیاد انسان را از کار باز می‌دارد رفیق خوب است خوب او هم خوب است خوب او زود هم بدست نمی‌آید اگر خوب شد نباید زود آن را از دست داد اما در عین‌حال باید معاشرت با مردم را کم کرد اینها که دوست دارند هردقیقه باکسی همنشین باشند خیلی چیزها را از دست می‌دهند و به‌جایی نمی‌رسند هرچه می‌توانید رفقا و رفت و آمدهایتان را کم کنید.

و علیک بتقلیبها و تبدیلها بر تو است که زیادی اینها را تبدل کنی چون همه این‌ها لازم است اما در عین‌حال زیادی آنها را تبدیل کند به یاد خدا زیادی آنها را به عبادت بپردازد.

بذکر الله الملک العلام فی اللیالی و الایام فقط زبانی نیست مطالعه، بحث علمی‌، قرآن خواندن همه اینها ذکر است خلاصه زمان خود را به این امور صرف کند.

بهترین جوان، جوانی است که در جوانی از گناهان توبه کند، در جوانی و از جوانی سیر الی الله داشته باشد، از عمر خود بهره بگیرد، اول باید سعی کنید گناه نکنید، خود را از گناه و مجالس گناه و انسان‌های لاابالی دور کنید، شما الآن جوان هستید و روحیه‌ای پاک دارید. نگذارید این دل‌های پاک شما در اثر معاشرت‌ها آلوده شود. سحر  مناجات سحری و گدایی در خانه خدا در سحر را فراموش نکنید.


[1]. عطش حضور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی 76 − = 74